Zuzana Haasová: S cukrovkou sa nevyrovnávam, ja s ňou existujem

S pribúdajúcimi rokmi cíti herečka Zuzana Haasová (32) paradoxne stále viac energie.

07.10.2013 10:00
Zuzana Haasová Foto:
Herečka Zuzana Haasová.
debata

„Čo sa týka energie, nestarnem,“ povedala pre Žena.Pravda.sk. Dodala, že čím má viac rokov, tým viac má aj energie. „Mám veľmi starú babičku, ale ona má toľko energie, že je aj ťažké uveriť tomu, že starne. Možno som to zdedila po nej.“

Na otázku, či by sa chcela dožiť vysokého veku, Haasová odpovedá: „Chcela by som sa dožiť toľko rokov, aby mi to bolo príjemné. Lebo nie každý človek, ktorý starne, chce ďalej žiť aj v starobe. Ja chcem žiť tak, aby som si starobu užívala.“ Ona sama registruje veľa ľudí, ktorí majú toľko energie, že keby nemali prefarbené vlasy, resp. neboli šediví, nikto by nezistil, že sú starí.

V rodine je najmladšia z troch sestier a pozíciu „byť najmladšou“ si rada užíva aj v svojej námorníckej kapele Susie Haas Band. Formácia hrá na historickom vozidle známe skladby z 30–50 rokov, ktoré sa viac páčia staršej generácii.

So slávnou, o päť rokov staršou sestrou Monikou, ktorá stvárnila Bambuľku, si ju ľudia ešte stále mýlia. „Nerozoznajú nás väčšinou ľudia, ktorí nevedia, že sme dokonca tri sestry, ale to, že si nás mýlia, vnímame ako reklamu,“ zhodnotila ďalej Haasová.

Radšej ako o sestre hovorí Zuzka o svojom ochorení, cukrovke prvého typu. Z dôvodu, aby o nej ľudia čo najviac vedeli a keď ju náhodou dostanú, aby neprepadli zúfalstvu. Sama herečka, ktorá je závislá od inzulínu, chce byť príkladom, že sa s ňou žiť dá. V jej prípade už nemožno hovoriť o vyrovnávaní. „S cukrovkou žijem už 26 rokov, takže o vyrovnávaní nemôže byť reči, ja už s ňou existujem,“ skonštatovala diabetička, ktorá si pochvaľuje výber jedál, inzulínov a moderných prístrojov na to, aby človek rýchlo zistil, akú má hladinu cukru v krvi. Cukrovka jej už vďaka vymenovanému neprekáža.

Okrem Paneláku, v ktorom Haasová stále účinkuje, sa zaoberá spomínanou kapelou Susi Haas Band, kde ako kapelníčka predvádza rôzne kostýmy štýlového obdobia a tiež divadlom HAAF, ktoré venovala deťom. Organizujú rôzne podujatia typu Mikuláš, vianočné koncerty a rôzne rozprávky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Haasová #cukrovka prvého typu

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...