Ženy sa obyčajne rýchlejšie opijú ako muži. Viete prečo?

V tele existuje enzým, tzv. alkoholdehydrogenáza, ktorý pomáha vstrebať alkohol.

14.06.2013 10:30
pivo, pivo v dámskej ruke, žena a pivo Foto:
Pivo chutí aj ženám.
debata (2)

V menšej miere ho majú lebo vôbec nemajú napríklad aziati či eskimáci. Vysvetlil to český posudzovateľ piva Pavel Konáš. Dodal, že práve kvôli tomu sa rýchlejšie a ľahšie opijú. Malé množstvo tohto enzýmu má podľa jeho slov aj človek, ktorý pije málo alebo vôbec. Treba piť permanentne, aby bol v organizme stále naštartovaný, radí. „Ženy sa snažia žiť zdravým spôsobom života. Celý týždeň cvičia a keď si v piatok vyjdú s kamarátkou na drink, rýchlejšie sa opijú, pretože spomínaný enzým nemali celý týždeň naštartovaný. Stačí málo – dve deci vína denne.“ Z toho dôvodu ženy vydržia piť menej, hoci Konáš pozná aj ženy, ktoré toho „vydržia viac než ja“.

Posudzovateľ piva Pavel Konáš. Foto: www.umenievychutnavat.sk
Pavel Konáš Posudzovateľ piva Pavel Konáš.

Degustátorky ženy

Aj medzi degustátorkami sa nájdu ženy. A veľmi dobré! „V niektorých prípadoch by som povedal, že sú lepšie ako muži, pretože niektoré chute dokážu viac vypichnúť,“ povedal Konáš. Kým muži vraj lepšie rozlišujú horkosť, ženy sú citlivejšie na sladkosť. „Nepovedal by som, že ženy sú v tomto smere hendikepované, vo všeobecnosti ich je však v prevádzkach, kde sa vyrába pivo, víno a tvrdý alkohol, menej,“ tvrdí ďalej Konáš.

Pivo pre ženy

Pivo sa vraj ženám do ruky hodí. Stačí pekný pohár alebo namiesto pol litra tretinka. „Neprekáža mi, keď žena pije pivo, ale nemôže ho byť veľa. To už potom nie je nič pekné,“ povedal so smiechom posudzovateľ piva. Žena by s týmto mokom mala každopádne zaobchádzať „elegantne“. Spoločnosť Plzeňský Prazdroj napríklad vyrába pšeničné pivo Fénix pre ženy. Má dokonca pohár v tanečnom duchu, ktorá sa žene do ruky vyslovene hodí. Iné ako tradičné a pre ženy veľmi „príťažlivé“ sú napríklad aj belgické pivá. Pri ich výrobe sa používa slad a chmeľ, no pri varení sa doň pridávajú maliny, višne či čerešne. „To sú pre ženy zaujímavé pivá,“ upozornil Konáš. Najviac vraj chutia v Bruseli vonku na terase…

2 debata chyba

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...