Cibuľový čaj, obklad alebo vrecúško - zabojujte proti nádche

Hoci si môžeme cibuľu s cesnakom dopriať len vo výnimočných prípadoch, keď už večer nejdeme z domu, máločo je také liečivé.

15.05.2013 17:30
cibula
Cibuľa ako liek.
debata

Nezaškodí pridať cesnak či cibuľu do každého možného jedla. Vedeli ste však, že z cibule možno variť napríklad čaj, sirup alebo cibuľový obklad?

Cibuľový čaj

Zvyšuje obranyschopnosť, takže vhodný je najmä v chrípkovom období. Piť ho možno aj preventívne. Ako postupovať? Potrebovať budeme dve veľké cibule, najlepšie žlté. Pokrájame ich na plátky a uvaríme. Súčasne sparíme dve šálky feniklového čaju, desať minút vylúhujeme a vmiešame do cibuľového odvaru. Čaj je hotový, keď ho prichutíme medom a citrónovou šťavou. Vitamínová bomba je na svete – telo nedostane šancu prechladnúť.

Cibuľové vrecúško

Opäť pomôže prechladnutiu a nepríjemnej nádche. Pomôže chorému človeku, ktorý nemôže v noci spávať pre kompletne upchatý nos. Cibuľu nadrobno pokrájajte a zaveste nad svoju posteľ. V noci spraví vrecko zázrak, uvoľní nos a umožní vám hlboký kvalitný spánok. Urýchli tiež odpuchnutie nosovej sliznice.

Cibuľový obklad

Pomôže v prípade, že nás uštipne nejaký hmyz, predovšetkým včela alebo osa. Opuch by mal skôr zmiznúť a s ním aj nepríjemné svrbenie. O cibuli sa v niektorých prípadoch píše ako o liečivej masti. Prakticky si ňou možno potierať všetko, čo bolí, vrátane kĺbov.

debata chyba

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...