Chcete schudnúť? Skúste to so stopkovým zelerom

Zelenina menom zeler - pre tých, ktorí si ho v detstve pravidelne nachádzali v polievke a odvtedy k nej prechovávali odpor, musí byť riadnym strašiakom.

12.03.2013 06:30
zeler Foto:
Chutný a málo kalorický zeler.
debata

Zeler, ako ho nepoznáte
Skúste však zmeniť názor a pozrieť sa naň inak. Zeler možno nechutí, ale čo jeho brat, chrumkavý stopkový zeler? Chuť klasického zeleru len pripomína, rovnako je zdravý, „výzorovo“ však majú málo spoločného. Prečítajte si, aký je zdravý.

Na prečistenie
Stopkový zeler nie je žiadna novinka. Už naši dávni predkovia po ňom siahli zakaždým, keď to prehnali s alkoholom alebo si chceli po zime dôkladne prečistiť organizmus. Tiež je nápomocný pri chrípke, pre svoj vysoký obsah vitamínu C. Okrem toho však v sebe skrýva aj ďalšie cennosti, napríklad železo, vápnik či draslík. Navyše znižuje krvný tlak a zlepšuje krvný obeh.

Chudnite so zelerom
Informácia o stopkovom zeleri, ktorá by mohla zaujímať snáď každú jednu ženu, je, že sa z neho ľahko chudne. Kalórií totiž obsahuje len minimálne a nezadržiava v tele vodu.

Surový aj varený
Stopkový zeler sa po umytí nakrája na malé kúsky, ktoré v jedle pripomínajú malé zelené kolísky. Môže sa jesť surový (pridať do šalátov), ale takisto varený, ochutený mletou rascou či soľou. Ako zeleninová príloha pristane úplne každému jedlu. Výborne sa hodí v kombinácii so žeruchou, žltou paprikou a paradajkami.

debata chyba

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...