Homeopatia verzus klasické lieky - čo je lepšie?

Homeopatia vychádza z princípu, že podobné sa lieči podobným.

21.10.2010 16:25
Napadol vás vírus alebo baktéria? Foto:
Homeopatia verzus klasické lieky - čo je lepšie?
debata

Klasická medicína liekmi bojuje s príčinami vyvolávajúcimi chorobu. Na rozdiel od klasického lekára homeopat vyberá liek individuálne, podľa povahy a situácie liečeného.

Niektorí ľudia sa pozerajú na tento druh liečby s nedôverou, iní sú ňou nadšení. Homeopati tvrdia, že takmer 80 percent všetkých chorôb je možné vyliečiť prírodnou cestou. Ak však niekto ochorie na rakovinu, homeopatikum odporúčajú ako doplnok výživy a liečby. Keďže ide o alternatívny spôsob liečby, skúma pacienta a jeho symptómy ako celok a potom tento celok lieči. Homeopatiu praktizuje už aj množstvo lekárov. V Spojených štátoch amerických je veľmi obľúbenou liečebnou metódou. Jej zástankyňou je aj britská kráľovská rodina.

Bežné lieky sa s homeopatickou liečbou nevylučujú, ale aj o užívaní homeopatických liekov je dobré poradiť sa s lekárom.

Homeopatikami je vhodné liečiť napríklad chrípku, nádchu, angínu, kašeľ, horúčku. Postup je podobný ako pri liečbe chronických ochorení. Rozdiel je len pri akútnych stavoch keď sú prejavy výraznejšie, čo uľahčuje výber správneho lieku.

Homeopatické lieky podporujú imunitný systém, pôsobia rýchlo, nevyvolávajú žiadne známe vedľajšie účinky. Nie sú chemicky toxické, takže nehrozí predávkovanie.

Text: dh pre Pravdu
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...