Štyri triky, ako sa zbaviť nafúknutého bruška

Chcete ploché bruško, ale trápi vás nadúvanie a plynatosť, z ktorých ste priam "tehotná"?

11.01.2011 13:27
Štyri triky, ako sa zbaviť nafúknutého bruška Foto:
Štyri triky, ako sa zbaviť nafúknutého bruška
debata

Občas stačí naozaj málo. Nasledujúce tipy vám k nemu pomôžu – samozrejme, ak máte „predpripravený“ základ.

Jedzte v čarovnú hodinu
Vždy medzi treťou a štvrtou hodinou popoludní zjedzte nejakú pochúťku s vysokým obsahom proteínov. Môžete si dať proteínovú tyčinku, ale aj nízkotučný syr či mandle s jablkom. Olovrant určite nepremeškajte – pre telo je dôležitý, pretože dodá energiu, vyrovná hladinu cukru v krvi a naštartuje metabolizmus. Jesť každé tri až štyri hodiny pomáha vyrovnávať hladinu cukru v krvi – toho následkom sa nám okolo bruška zachytáva menej „tuku“.

Jedlo dôkladne prežúvajte
Pahltné jedenie neprospieva nášmu žalúdku ani línii. Naopak, vychutnávať si jedlo a dôkladne ho prežuť nielenže urobí radosť našim chuťovým bunkám, ale aj brušku. V tom prípade totiž hrozí menej plynatosti a nadúvania, ktoré často stoja za tým, že sa nám inokedy ploché bruško nafúkne a zväčší.

Soliť treba zdravšie
Aj tradičná soľ pre vysoký obsah sodíka spôsobuje časté nadúvanie a oduté brucho. Odborníci radia vymeniť klasickú soľ za morskú. Naopak, celkom vystríhajú pred sójovou omáčkou, ktorej slanosť je dosiahnutá práve vysokým obsahom sodíka a soli.

Oblečenie tiež pomôže
Pokiaľ už bojujete s nafúknutým bruškom alebo driekom, na ktorom sa zachytila vrstva tuku, prilákajte pozornosť na iné časti tela. Ak máte pekné štíhle nohy, noste sukne ku kolenám alebo šortky. V prípade pekných ramien zvoľte topy s lodičkovým výstrihom alebo nežné transparetné blúzky.

Text: lp, pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....