Príbeh tajných agentiek aj netradičná cesta k uzdraveniu duše! Knižné novinky, ktoré určite zaujmú

Ponorte sa do dobrej knihy, prinášame novinky tohto mesiaca.

22.04.2021 15:00
kniha, žena, čítanie, oddych, úsmev, dievča Foto:
Na akú knihu si brúsite zuby?
debata
Knihomoľský život Niny Hillovej

Knihomoľský život Niny Hillovej

Ak ste knihomoľ či knihomoľka, toto je kniha pre vás! V hlavnej hrdinke sa určite spoznáte, dobre sa zabavíte a – bude vám fajn.

Introvertka Nina vedie život, o akom sníva nejeden knihomoľ: pracuje v kníhkupectve, súťaží v kvízovom tíme a o byt sa delí len s kocúrom Philom. Ak ju niekedy prepadne pocit, že v živote ide o viac než len o čítanie, jednoducho sa otrasie… a vyberie si z police ďalšiu knihu. Po smrti otca, ktorého nikdy nestretla, s hrôzou zisťuje, že jej zanechal celú hŕbu súrodencov, synovcov a neterí – ktorí bývajú, čo by kameňom dohodil! Všetci – až na pár výnimiek – ju túžia spoznať a viesť siahodlhé rozhovory! A aby toho nebolo málo, jej kvízový rival Tom sa náhle ukáže neskutočne zlatý a vtipný, nehovoriac o tom, že ju chce lepšie spoznať. Hádam nevidí, aký je to hrozný nápad?

Vtáčia terapia

Vtáčia terapia

Autor knihy na vlastnej koži zažil psychické zrútenie. No ani dobre mienené rady lekárov, ani medikácia, pozitívny prístup k životu, dokonca ani meditovanie mu nepomohli. Jeho prístup k vlastnému prežívaniu ako aj k sebe samému sa zmenil až po pobyte v prírode, keď začal pozorovať vtáčiu ríšu, najmä správanie vtákov. Harknessovo putovanie je mapou uzdravovania a pochopenia a jej názorná prítomnosť nepochybne poslúži ďalším ako predloha na nájdenie úľavy, aj keď zdanlivo nepravdepodobným spôsobom – cez spojenie s prírodou, lásku k vtákom. V knihe nájdete množstvo praktických rád a objavíte nielen silu a vplyv prírody na naše duševné zdravie, ale aj výpoveď človeka, ktorý pomenúva veci pravými menami a namiesto ľutovania sa po psychickom zrútení aktívne hľadá spôsob, ako opäť žiť.

Stratené dievčatá v Paríži

Stratené dievčatá v Paríži

Príbeh tajných agentiek, ktoré pomohli vyhrať druhú svetovú vojnu, plný obety, nebezpečenstva a odvahy – to je motív novej knihy americkej autorky Pam Jenoffovej Stratené dievčatá v Paríži.

Grace Healeyová jedno ráno roku 1946 prechádza cestou do práce stanicou Grand Central na Manhattane a pod lavičkou nájde opustený kufor. Neodolá pokušeniu a otvorí ho. Nájde v ňom okrem osobných ženských vecí aj tucet fotografií, na každej z nich je iná žena. Grace impulzívne vezme fotografie a rýchlo odíde zo stanice. Čoskoro zistí, že kufor patril Eleanor Triggovej, ktorá viedla v Anglicku počas vojny sieť tajných agentiek. Dievčatá na fotografiách poslali z Londýna do okupovanej Európy ako kuriérky a radistky, aby pomáhali protifašistickému odboju. Žiadne z nich sa však domov nevrátilo. Grace sa rozhodne vypátrať pravdu o ich osude, zistiť, či aspoň jedno z dievčat neprežilo, aby podalo svedectvo o ich odvahe, sile a hrdinstve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba

+ Zdieľanie jedla s inými môže posilniť väzby a priniesť radosť.
Dávajte si pozor, čo v momentálnej situácii...

+ Dávajte si pozor na svoju váhu, nehýbete sa a hmotnosť rastie.
Pripravte sa na povýšenie alebo zmenu, ktorá...