Najvzrušujúcejšie darčeky pre neho aj pre ňu? Štúdia vraví: Toto rozbúcha srdce!

Tohtoročné Vianoce budú síce iné ako v mnohých predchádzajúcich rokoch, ale jedno zostáva - snaha urobiť radosť našim najbližším darčekom. Už viete, čím potešíte partnerku či partnera? Nasledujúce riadky možno vnesú trochu svetla do vášho tápania.

02.12.2020 07:00
vianoce, žena, darčeky, vrátenie tovaru, tablet, Foto:
Čo dokáže privodiť najväčšie vzrušenie pri obdarúvaní ženám?
debata

Portál OnBuy.com urobil nedávno prieskum na vzorke viac ako 2500 respondentov, z ktorých obe pohlavia boli rozdelené zhruba na polovicu. Do jednotlivých domácností bolo rozoslaných 15 typov darčekov, pričom úlohou oslovených respondentov bolo darovať darčeky svojej polovičke a zmerať pritom srdcový tep (počet úderov za minútu).

Napriek tomu, že to znie pomerne zložito, oslovení sa s úlohou vysporiadali celkom šikovne a výsledkom sú tiež poznatky, ktoré odhaľujú niečo, čo sme mnohí možno už tak trošku tušili. Medzi najvzrušujúcejšie darčeky pre ženské pohlavie sa zaradili šperky, moderná technika a parfumy. Práve šperk vyvolal najväčšie vzrušenie a rozbúchal srdcia väčšine žien obdarovaných týmto typom darčeka.

Prekvapivo len o pár úderov srdca za minútu nižšie bolo číslo, ktoré namerali tí muži, ktorí partnerky obdarovali modernými technológiami (mobilný telefón, reproduktory, slúchadlá). Rozbaliť si v balíčku parfum vyvolalo u žien frekvenciu 128 úderov za minútu a v tesnom závese na štvrtom a piatom mieste sa umiestnil kabelka a knihy.

Pre mužské pohlavie sa ako vôbec najvzrušujúcejší dar javia práve technické moderné vychytávky a elektronika. Po nich nasledujú počítačové hry a športové náčinie skončilo na treťom miesto. Prvú päťku potom uzatvorili topánky a prekvapivo tiež knihy. Kniha ako darček vyvolá u mužov tep 124 úderov za minútu.

Najmenej vzrušujúcim darčekom pre mužov sú toaletné potreby, ktoré zo zvolených pätnástich typov darčekov skončili na poslednom mieste. U žien sa na tejto pozícii ocitli delikatesy a sladkosti. Obe pohlavia sa vzácne zhodli vo vzrušení pri rozbalení škatule, v ktorej sa ukrývala sexuálna hračka. Takýto dar vyvolal u oboch pohlaví tep 119 úderov za minútu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #výber #Vianoce #darček #vzrušenie

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...