Podľa britskej webovej stránky AO.com by sme sa mali naučiť, ako správne skladovať jednotlivé suroviny, čím predĺžime ich životnosť, alebo tiež zachováme pevnosť, alebo chuť.
Cibuľa a cesnak
Mali by sme ich uchovávať v prútenej dóze, v ktorej môžu dýchať, ale ktorá je zároveň uzatvárateľná. Svetlo im nerobí dobre a skracuje ich životnosť.
Karotka či mrkva
Očistite ju a nakrájajte. Následne zabaľte do igelitovej fólie alebo alobalu tak, aby ste minimalizovali množstvo vzduchu v balení. Vydrží až dva týždne.
Bylinky
Je dobré ich nasekať a zmraziť do ľadových kociek, ktoré potom ľahko použijete do varenia, šalátov či ochucovania iných jedál.
Zemiaky
Vložte ich do papierového vrecka a pridajte k nim jedno alebo dve jablká. Postarajú sa o to, aby zemiaky nerašili klíčky.
Jablká
V plastovom vrecúšku na dne chladničky. Mali by byť ďalej od ostatného ovocia, pretože uvoľňujú látky, pre ktoré iné ovocia rýchlo mäkne.