Správne skladovanie predĺži životnosť. Poznajte tieto triky

Jednou z najčastejších chýb v domácnosti je skladovanie potravín, ovocia či zeleniny. Niet divu, že časť z nich potom putuje do odpadkového koša.

18.03.2016 17:01
chladnička Foto:
Správne skladovanie? Ako na to...
debata

Podľa britskej webovej stránky AO.com by sme sa mali naučiť, ako správne skladovať jednotlivé suroviny, čím predĺžime ich životnosť, alebo tiež zachováme pevnosť, alebo chuť.

Cibuľa a cesnak

Mali by sme ich uchovávať v prútenej dóze, v ktorej môžu dýchať, ale ktorá je zároveň uzatvárateľná. Svetlo im nerobí dobre a skracuje ich životnosť.

Karotka či mrkva

Očistite ju a nakrájajte. Následne zabaľte do igelitovej fólie alebo alobalu tak, aby ste minimalizovali množstvo vzduchu v balení. Vydrží až dva týždne.

Bylinky

Je dobré ich nasekať a zmraziť do ľadových kociek, ktoré potom ľahko použijete do varenia, šalátov či ochucovania iných jedál.

Zemiaky

Vložte ich do papierového vrecka a pridajte k nim jedno alebo dve jablká. Postarajú sa o to, aby zemiaky nerašili klíčky.

Jablká

V plastovom vrecúšku na dne chladničky. Mali by byť ďalej od ostatného ovocia, pretože uvoľňujú látky, pre ktoré iné ovocia rýchlo mäkne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #ovocie #zelenina #skladovanie

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...