Najsexi prízvuk je britský, rande je dokonalé v Paríži

Najpríťažlivejší prízvuk na svete je britský.

14.02.2015 17:27
Britský prízvuk Foto:
Britský prízvuk vyšiel z celosvetovej ankety ako najpríťažlivejší.
debata

Ukázal to prieskum magazínu Timeout, do ktorého sa zapojilo 11-tisíc čitateľov a čitateliek jeho 24 verzií špecializovaných na mestá ako Londýn, Paríž, New York, Los Angeles, Hong Kong, Kuala Lumpur, Sydney, Melbourne, Tokio či Peking.

V ankete 27 percent ľudí označilo britský akcent za najneodolateľnejší, kým americký prízvuk, ktorý skončil na druhej priečke, sa páčil 8,7 percentám hlasujúcich. Tretiu pozíciu obsadil írsky prízvuk, za ktorý sa vyslovilo 8,1 percenta hlasujúcich. Za ním nasleduje austrálsky prízvuk s ôsmimi percentami a päticu uzatvára francúzsky so 7,7 percentami. Do prvej desiatky sa dostala aj výslovnosť Talianov, Španielov, Škótov, Latinoameričanov a Škandinávcov.

Hoci francúzština v prieskume neobsadila prvú priečku, hlavné mesto Francúzska triumfovalo v hlasovaní o meste, v ktorom sa najlepšie randí. Z hlasujúcich čitateľov a čitateliek sa zaň vyslovilo 83 percent. Druhým najromantickejším mestom je Melbourne, ktoré získalo 81 percent. O sedem percentuálnych bodov menej má hlavné mesto Malajzie, Kuala Lumpur, za ktorým nasleduje Peking s 59 percentami. Piate je Chicago, za ktoré zahlasovalo 58 percent zúčastnených.

Okrem toho sa 60 percent účastníkov a účastníčok ankety vyjadrilo, že najviac nových známostí im pomáhajú nachádzať webstránky a mobilné aplikácie. Šesťdesiatdva percent zasa uviedlo, že dobré rande mali, ak sa s danou osobou stretli cez priateľov. Takmer trištvrte obyvateľov Paríža zasa priznalo, že si o osobe, s ktorou majú ísť na rande, najprv vyhľadajú informácie na internete.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #rande #Paríž #príťažlivý #prízvuk #britský

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....