Aj na dobrom kamarátstve sa dá ešte popracovať

Staňte sa ešte lepšou kamarátkou, dobrých priateľov má človek len zopár.

22.04.2014 15:00
kamarátky Foto:
Aj vy ste kamarátky na život a na smrť?
debata

Dobrých priateľov stačí mať pár a investícia do kamarátstva s nimi sa vždy oplatí. Aj vy môžete na svojom kamarátstve popracovať. Ako sa stať ešte lepšou priateľkou?

Buďte po ruke vždy, keď sa jej stane nejaká „katastrofa“! Rozchod či strata zamestnania sa medzi takéto katastrofy určite rátajú. Nikdy ju neodbite s tým, že jej zavoláte neskôr a momentálne nemáte na jej problémy čas. Nabudúce by vám už nezavolala.

Keď je treba, iba počúvajte. Je to jej psychohygiena a potreba vyrozprávať sa pomáha vyrovnať sa s tým, čo sa stalo. Netvárte sa otrávene, veď vás svojimi problémami nezaťažuje každý deň. Veď ona vám to vráti.

Môžete si dovoliť byť kritická a povedať jej pravdu, hoci nepríjemnú. Práve na to dobré kamarátky sú. Nepretvarujte sa a neklamte jej do očí. Kritika môže byť prínosná, ak ju viete slušne podať a ona ju vie prijať.

Spoznajte muža, na ktorom jej záleží. A nechajte mu čas, aby sa mohol predviesť. Nikdy muža, s ktorým randí vaša dobrá kamarátka, neodsúďte po prvom stretnutí. Nie každý sa dokáže prejaviť okamžite, niekto potrebuje čas, aby sa medzi novými ľuďmi uvoľnil.

Ak viete, že jej partner ju podviedol či podvádza, okamžite jej to povedzte. Citlivo, ale priamo. Čím dlhšie to budete pred ňou tajiť, tým ťažšie jej vysvetlíte, prečo ste tak dlho mlčali.

Neodsudzujte ju za udalosti z jej minulosti, nevyťahujte neustále na povrch veci, ktoré sa jej práve nevydarili. Mávnite nad nimi rukou a povedzte si, že ona je už dávno za tým a vy to nemáte prečo riešiť.

Nepodporujte ju vo veciach, o ktorých si myslíte, že sú nesprávne. Naopak, snažte sa jej vysvetliť, prečo sa vám nepáčia a čo si o nich myslíte. Kamarátky sa navzájom môžu usmerňovať a stať sa tak lepšími.

Keď sa jej v niektorej oblasti darí, tešte sa s ňou. Povedzte jej, aká je skvelá a ako jej úspech prajete. Je skvelé, ak sa máme s kým podeliť nielen o trápenia, ale aj o skvelé zážitky v živote.

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #kamarátka #úprimnosť

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...