Bez vzájomnej dôvery je dusno

Vo vzťahu, v rodine i medzi kolegami to funguje vtedy, keď si ľudia môžu navzájom dôverovať.

22.02.2014 17:00
vzťah, láska, dôvera Foto:
Ak vám záleží na dobrých vzťahoch, netreba ľudí okolo seba ťahať za nos.
debata

Nie je ľahké byť stopercentne férovým, ale i snaha o to je lepšia, než to vzdať už pri maličkostiach, keď ešte nejde o veľa.

Z nevinných klamstiev vinné lži

Tu i tam sa nám prepečie malý úskok, občas blufujeme, aj keď to nie je myslené v zlom a nemá to nikomu ublížiť. Podarí sa kde-tu menšie klamstvo a nie každému to stačí. Niekomu zachutí takéto kľučkovanie, až sa pomaly stráca v tom, čo je pravda a čo faloš, teší sa, keď mu neprídu na malé podfuky a skúša, či mu neprejde aj niečo väčšie.

Malé víťazstvá, veľké prehry

Opäť ste niekde niečo zahmlievali, vedome zaklamali, ulovili pre seba na niečí úkor nejaké zaujímavé sústo? A chcete viac? Zahrávate sa s ľudskou dôverou, skôr či neskôr na to môžete nepekne doplatiť. Na nečestnosť sa vždy časom príde a ak sú v hre city, peniaze, či iné hodnoty, ktoré majú v danej komunite svoju váhu, všetko sa prevalí a nepardonuje.

Strata dôvery, koniec dobrým vzťahom

Ak človeku záleží na milovanej osobe, na vzťahoch v rodine, na dobrej atmosfére v práci, mal by si rozmyslieť, či ľudí okolo seba ťahať za nos. Keď vám nemôžu dôverovať, nebudú fungovať podstatné veci. Niekedy sa ani nedozviete priamo, že ste druhého sklamali a už len čaká, čo ešte vymyslíte. No šetrí pri vás s dôverou, lojalitou, ústretovosťou… Tú má už pre niekoho iného, kto si to viac zaslúži a vy pomaly prichádzate o dobré meno, lásku, či prácu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #Dôvera #klamstvo

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...