7 vecí, ktoré vyčaria skvelé leto

Prázdniny, dovolenky a horúce dni si možno spríjemniť rôznymi spôsobmi.

02.07.2009 12:30
So slnkom vo vlasoch je jednoduché cítiť sa sexi Foto:
7 vecí, ktoré vyčaria skvelé leto
debata

Je na vás, či si vyberiete adrenalínovú dovolenku, letný flirt, prípadne leto prežijete v štýle záhradných párty, piknikov, návšteve kúpalísk a pláží alebo večerov pri posedení na terase s koktailom v ruke.

Niekoľko vecičiek by vám však v lete nemalo chýbať. Pomôžu vám vytvoriť si dokonalé leto, pohodu a imidž . A zídu sa vám možno nielen počas leta.

Vôňa do tašky
Aj v lete sme ako na kolotoči, ráno zoberieme tašku a rýchlo do auta, na MHD, ponáhľame sa do práce, v taške máme všetko, čo potrebujeme. Jedna drobnosť vám však počas dňa nesmie chýbať. Zvýrazní váš životný štýl a dodá omamnú voňu.

Vietor vo vlasoch
Medzi najlepšie pocity na svete určite patrí cítiť vietor vo vlasoch počas jazdy kabrioletom. Aj keď autíčko bez strechy patrí medzi finančne nákladné záležitosti, aspoň jeden deň v lete si doprajte výlet takýmto spôsobom. Nemusíte kupovať nové, skúste si ho na niekoľko hodín požičať.

Kávové potešenie
Káva povzbudí a ak je správne namiešaná a dochutená, aj osvieži. Vyskúšajte tip na netradičnú kávovú pochúťku.

Recept:800 ml silnej dobre vychladenej kávy

4 polievkové lyžice čerešňovice

2 polievkové lyžice kryštálového cukru

100 ml šľahačkovej smotany

1 balíček vanilínového cukru

8 kopčekov karamelovej zmrzliny

2 polievkové lyžice čokoládových hobliniek

8 koktejlových alebo čerstvých čerešní

trubičky na ozdobu

Postup:Vychladenú kávu zmiešame s cukrom a čerešňovicou. Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom.Do vyšších pohárov dáme dva kopčeky zmrzliny a tú zalejeme kávou s čerešňovicou­.Šľahačku nastriekame v hrubej vrstve na kávu.Poháre ozdobíme čokoládovými hoblinami a trubičkami.Hneď podávame.

Čas prípravy: 15 minútRecept: Tchibo

 

Mazane namazaní
Hnedá farba pokožky vyzerá síce nesmierne sexi, ale rozprávať o rizikách spojených s opaľovaním na slnku asi nemusíme. Doprajte pokožke kávový odtieň, postupujte však mazane. Mažte sa všetkým, čo obsahuje ochranný faktor.

Imidž nepodceňujte
Príjemné s užitočným spojíte, ak si na leto zaobstaráte aspoň jednu štýlovú pokrývku hlavy. Milé dámy, zahrajte sa na dámy a vyskúšajte slamený klobúk, a to nielen na pláž. Páni, ak sa vám zdá klobúk priveľa, stavte na imidž Enrique Iglesiasa, ktorý je veľkým vyznávačom šiltoviek. Úspech u nežného pohlavia máte zaručený.

Deka a vankúše
Stromy, tráva a lúka, pláž, jazero alebo more, záhrada a gril a tisíc iných situácií, kde využijete úplne obyčajnú deku. Na sedenie,na ležanie, na zakrytie, na čo si len spomeniete…Aby bol oddych ešte príjemnejší, vylepšite dekovú pauzu zopár vankúšmi. 

Text: Zuzana Hlavačková pre magazín Pravdy
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Nezabúdajte na svoje zdravie a začnite sa viac starať sami o seba.
Neinvestujte svoje peniaze do hazardných...

+ Neobjednávajte si jedlo, pokúste navariť sami, bude to pre vás zdravšie.
Premýšľajte o dlhodobej finančnej...