Modelky ukázali obchodného ducha - zarobili milióny

Dokonalé telo a fotogenická tvár zarábajú milióny. Honoráre za krásu sú závratné - desať najlepších spolu zarobilo 112 miliónov dolárov.

15.08.2011 09:19
Modelky ukázali obchodného ducha - zarobili... Foto:
Modelky ukázali obchodného ducha - zarobili milióny
debata

Šťastie takto zarábať  má však spomedzi zástupu mnohých modeliek len niekoľko vyvolených. Rebríčku najlepšie zarábajúcich opäť kraľuje Brazílčanka Gisele Bündchenová.

Štyridsaťpäť miliónov dolárov si za minulý rok pripísala na účet najlepšie zarábajúca modelka sveta Gisele Bündchenová. Zárobky jej kolegýň v rebríčku desiatich  najlepšie zarábajúcich modeliek sveta podľa magazínu Forbes sú síce o niečo nižšie, sumy sa však aj tak pohybujú v miliónoch, čo sú pre bežného smrteľníka nedosiahnuteľné čís­la.

Plavovlasá modelka sa na čele rebríčka drží už niekoľko rokov, v pätách má Nemku Heidi Klumovú a škandalóznu, čerstvo vydatú Britku Kate Mossovú. Trio podľa magazínu spája to, že majú nielen úspech v modelingu, ale aj obchodného ducha, cit na podnikanie, sú ikonami.  Všetky si totiž svoje príjmy rozširujú širokými podnikateľskými aktivitami. Majú vlastné línie oblečenia, zapájajú sa do televíznych projektov. Okrem stálic sa v prvej desiatke objavili aj nové tváre: blondínka Lara Stoneová, ktorá pripomína Brigitte Bardotovú a je známa z kampane pre Calvina Kleina, na desiatom mieste sa objavila hviezda značky Victoria Secret Candice Swanepoelová, ktorej sa hrnie množstvo ponúk.

1. Gisele Bündchenová
Brazílčanka, zárobok: 45 miliónov dolárov
Prvé miesto v rebríčku najlepšie zarábajúcich modeliek sveta patrí aj tento rok brazílskej topmodelke. Plavovláska, ktorá na mólach predvádza len zriedkavo a opustila aj rady anjelov predvádzajúcich bielizeň prestížnej značky Victoria Secret, si na seba aj tak dokáže slušne zarobiť. Propaguje nielen luxusné značky, prijíma aj kampane pre značky dostupné bežným ľuďom ako H&M alebo šampón Pantene. Dobre sa predáva aj značka letnej obuvi, ktorú navrhla. Navyše modelka väčšinu šekov dostáva v eurách, čo zvyšuje jej príjem v porovnaní so šekmi vyplácanými v dolároch.

2. Heidi Klumová
Nemka, zárobok: 20 miliónov dolárov
Ostrieľaná veteránka, ktorá tiež skončila pôsobenie medzi anjelmi Victoria Secret, si svoje konto takisto dokáže zvýšiť aj bez prechádzania sa s anjelskými krídlami. Predáva vlastnú líniu oblečenia New Balance cez webstránku Amazon.com.  Dobre zarába aj na televíznych projektoch. Už niekoľko rokov je tvárou šou Nemecko hľadá topmodelku a od minulého roka má vlastnú šou pre deti. Nemke obchodný duch nechýba, veľmi dobre vie, že cenu v branži zvyšuje aj počet titulných stránok, na ktorých sa objaví, preto jej tvár zdobí pravidelne tie najznámejšie magazíny.

3. Kate Mossová
Britka, zárobok: 13,5 milióna dolárov
Modelka, známa nielen kampaňami, sa z popredných miest rebríčkov týkajúcich sa modeliek nestratila ani v čase svojich najväčších škandálov. Ani kokaín alebo alkoholové excesy nebránia tomu, aby si na účet nepripisovala závratné sumy.  Nezarába len ako modelka, úspešne sa predáva jej značka oblečenia.

4. Adriana Lima
Brazílčanka, zárobok: 8 miliónov dolárov
V prvej päťke sa ocitla aj Adriana Lima, ktorú na výslnie vyniesla účasť v kampani Victoria Secret. Okrem modelingu sa objavuje aj vo filmoch a v seriáloch. Nedávno sa stala hovorkyňou spoločnosti Megacity, ktorá vyrába spoločenské hry, za čo jej určite prídu na účet pekné peniaze. 

5. Alexandra Ambrosio
Brazílčanka, zárobok: 5 miliónov dolárov
Tmavovlasá Juhoameričanka sa objavuje v kampaniach najprestížnejších značiek ako Dolce &Gabanna alebo Moschino. Pre športovú značku Colcci nakrútila reklamný spot so známym hercom Ashtonom Kutcherom. 

6. Daria Werbowy
Poľka, zárobok: 4,5 milióna dolárov

7. Lara Stoneová
Holanďanka, zárobok: 4,5 milióna dolárov

8. Carolyn Murphyová
Američanka, zárobok: 4,3 milióna dolárov

9. Natalia Vodianová
Ruska, zárobok: 4 milióny dolárov

10. Candice Swanepoelová
Juhoafričanka, zárobok: 3 milióny dolárov

Text: Zuzana Hlavačková pre Magazín Pravdy
Foto: REUTERS

+1
debata chyba

+ Naslúchajte svojmu telu, vie, čo je pre vás najlepšie.
Zabudnite na peniaze, momentálne by ste mali mať iné...

+ Dnes na vyprážané jedlo zabudnite, neprospeje vám to.
Dôkladné plánovanie práce zabezpečí stabilný príjem....