Zharmonizujte sa podľa farieb

Možno vám prevládajú v šatníku len niektoré farby, pretože ich máte obľúbené, alebo sa vám zdajú praktické. Je to chyba, pretože aj svoju náladu, zdravie a výkonnosť viete ovplyvniť práve farbou.

07.10.2012 10:39
Zharmonizujte sa podľa farieb Foto:
Zharmonizujte sa podľa farieb
debata

Neznamená to, že sa musíte vzdať obľúbenej farby, ale majte po ruke aspoň farebné doplnky.

Pokiaľ chcete dôstojne zapôsobiť na obchodnom rokovaní alebo na pracovnom pohovore, voľte čiernu, ale nič sa nestane, pokiaľ ju skombinujete s bielou, ktorá vám dodá správnu vznešenosť a vecnosť. Čiernu si rozhodne neobliekajte, pokiaľ upadáte do beznádeje a máte málo energie. Bielej sa vyhnite, pokiaľ ste chladná a perfektcionalis­tická.

Ak chcete pôsobiť ako vášnivá a zmyselná žena na svojho partnera, voľte červenú, ale pozor, aby ste nechceli zapôsobiť na prvom rande, červená by pôsobila príliš agresívne. Pokiaľ sa nechcete červenej vzdať, dokombinujte ju so zlatou, táto kombinácia vám dodá múdrosť, jasnosť a životnú silu. Červenej sa vyhýbajte, pokiaľ ste podráždená a máte sklon k agresivite.

Fialová farba vám dodá tajomnosť a tiež je dobré obliecť si ju, pokiaľ potrebujete byť tvorivá a nájsť tú správnu inšpiráciu. Vyhnite sa jej, pokiaľ ste melancholická, smutná a máte sklon k neurózam.

Hnedá je v spojitosti s pôdou, preto vám dodá stabilitu ak ste neistá a podporí aj vaše uvažovanie. Neobliekajte si ju, pokiaľ potrebujete rýchlosť, pretože hnedá upokojuje.
Ak máte pred sebou skúšku trpezlivosti, oblečte si modrú a tiež ju použite, pokiaľ potrebujete získať istotu a vyrovnanosť. Vyhnite sa jej, ak sa zvyknete nudiť, lebo modrá nudu podporí ešte viac.

Ak potrebujete komunikovať, podporiť svoju ctižiadosť a nadobudnúť optimizmus, pozháňajte si nejaké pekné oranžové kúsky. Ak ste však príliš ľahkomyseľná, vyhnite sa tejto energickej farbe.

Po chorobe by ste sa mali orientovať na zelenú farbu, ktorá vám dodá rovnováhu, nádej, upevní váš zdravotný stav. Ak túžite po moci, neobliekajte sa do ničoho zeleného, pretože mnohým ľuďom znepríjemníte život svojou autoritatívnosťou.

Žltá je farba slniečka a tak vám dodá energiu, radosť, podporí váš intelekt, podnikavosť a tiež koncentráciu. Žltá nemá v sebe extra negatíva, ale nepreháňajte to s ňou, keďže „energia by mala hriať a nie páliť“.

Asi nikoho neprekvapí ružová, ktorá podporí vaše schopnosti užívať si, ale aj vašu ženskosť. A ak nepatríte medzi romantické duše, aspoň trošku romantiky vo vás vzbudí. Negatívne bude pôsobiť, ak máte sklony k sentimentalite.

Text: Gabi H. pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...