Štyri ingrediencie, ktoré vám neuveriteľne vylepšia sex. Skúste ich ešte dnes?

Snaha prežívať sex intenzívnejšie, krajšie, plnohodnotnejšie nás všetkých tak trochu láka, aby sme v posteli neustrnuli len pri bežnej predohre zakončenej v misionárskej polohe, ale pohli sa smerom k väčšej slasti, potešeniu a zážitkom. Skúste pár noviniek, ktoré prinesú nový vietor aj do vašich plachiet.

01.07.2023 07:32
sex, vzťah, intimity Foto:
Ženy hodnotia bozky ako oveľa dôležitejšie než muži.
debata

Intenzívnejší úvod

Už v 60. rokoch 20. storočia začali americkí výskumníci William H. Masters a Virgínia E. Johnson svet poučovať o tom, že žena potrebuje od prvotného vzrušenia až po uspokojivý orgazmus zhruba 20 minút, z toho väčšinu je vhodné využiť na maznanie. Chápu to muži? Ako ktorí! Lenže bez adekvátnej predohry sa najväčšia ženská erotogénna zóna (mozog) neuvoľní. Takže trvajte na dlhšom úvode, potom aj samotný sex bude záživnejší.

Bozky zlepšia sex

Štúdia vedcov z Oxfordskej univerzity naznačuje, že bozkávanie nám pomáha odhadnúť potenciálne vhodných partnerov. Sexuológovia Rafael Wlodarski a Robin Dunbar, ktorých závery uverejnili časopisy Archives of Sexual Behaviour a Human Nature, vytvorili online dotazník, v ktorom viac ako 900 dospelých odpovedalo na otázky o dôležitosti bozkávania v krátkodobých aj dlhodobých vzťahoch. Odpovede ukázali, že ženy hodnotia bozky ako oveľa dôležitejšie než muži. Ich prostredníctvom hodnotia kompatibilitu a prehlbujú milostné puto. Preto je pre ne aj sex plný bozkov omnoho krajší.

sex, lepší sex Čítajte aj „Veci“, ktoré spravia sex dokonalým

Hľadajte nové cesty

Ku koncu roka 2021 sa v časopise Journal of Sexual Medicine objavila štúdia z Nemecka, ktorá sa zaoberala sexuálnou spokojnosťou žien a skúsenosťami s dosahovaním orgazmu. Zúčastnilo sa jej 1641 sexuálne aktívnych žien vo veku 18 až 75 rokov, žijúcich v heterosexuálnych vzťahoch. Odhalilo sa, že pocity lásky a blízkosti a väčší počet sexuálnych praktík zvyšujú pravdepodobnosť sexuálnej spokojnosti a prežitia viacnásobných orgazmov. Zabudnite teda na staré známe „šup sem, šup tam“ a hrajte sa! Použite ruky, prsty, jazyk, pery a sexuálne hračky. Je to cesta k slasti.

Zažiadajte si dominanciu

Vôbec sa nemusíte ostýchať. Nie ste sama, ktorej to bude robiť dobre. Otroctvo a disciplína, dominancia, podriadenosť, sadizmus a masochizmus získavajú na popularite. Tím z katedry psychológie na Quebeckej univerzite v Trois-Rivières sa rozhodol zistiť, či je to skutočne niečo, po čom ženy a muži prahnú. Zavolali 1500 vysokoškol­ských študentov, aby zoradili 55 sexuálnych fantázií a popísali svoje vlastné obľúbené. 53,3 % mužov fantazírovalo o tom, že ich niekto sexuálne ovláda, k tomu istému sa ale priznalo celých 64,6 % žien. Žeby väčšina žien túžila po dominantnom mužovi? Minimálne v posteli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bozk #predohra #bozkávanie #sexuálne fantázie #dominancia #viacnásobný orgazmus #erotické fantázie

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...