Lepší sex aj orgazmus? Nehľadajte ideálnu polohu, stačí vám TOTO

Túžba po hlbšej intimite, lepšom milovaní, intenzívnejších zážitkoch z milostných hier nestojí na neustálom inovovaní. Sex je totiž do veľkej miery záležitosť hlavy. A pohlavné orgány hrajú až druhé husle. Preto je k tomu dobré týmto spôsobom aj pristupovať.

10.04.2024 17:00
muž, žena, láska, objatie, vzťah, intimita,... Foto:
Ak chcete zažiť príjemné vzrušenie, stačí si dopriať pokojnú chvíľu s partnerom.
debata

Intímne u(s)pokojenie

Pre kvalitný sex a hlavne orgazmus je kľúčové, aby ste boli uvoľnená a bez stresu. K tomu vám určite nepomôže napätie, ako dobre zvládnete novú milostnú polohu. Naopak. Možno vás to prekvapí, ale mnoho problémov vyriešia úplne obyčajné dotyky. Dokážu ihneď upokojiť a navodiť atmosféru prepojenia a intimity. Dotyky sú zásadné pre úspech vzťahu a stali sa základným kameňom aj väčšiny programov sexuálnej terapie pre páry. Ich silu odhalilo napríklad aj duo prelomových amerických vedcov zaoberajúcich sa ľudskou sexualitou. William H. Masters a Virginia E. Johnson tvrdia, že dotyk, pohladenie či objatie sú neoddeliteľnou formou komunikácie a mali by sme k nim takto pristupovať. Dávajú totiž najavo, čo cítite a pomáhajú rozpoznať vašu aj partnerovu aktuálnu náladu a mieru stresu. A samozrejme v prvom rade zbližujú.

Nepodceňte silu objatia

Podľa obsiahlej štúdie zverejnenej v American Journal of Public Health je spokojnosť s naším sexuálnym životom úzko zviazaná s množstvom a kvalitou nepriamych sexuálnych aktivít, teda hladením, objímaním a bozkávaním. Čím ich je vo vzťahu viac a čím viac sú pre oboch partnerov uspokojivé, tým lepšie hodnotia svoj vzťah aj sexuálnu spokojnosť. Bežné objatie po príchode z práce pre váš večerný sex spraví viac, ako štúdium nových sexuálnych hier.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Nemáte dokonalú postavu? To neprekáža, aj tak si môžete užiť dokonalý sex

Ruky sú zmyselnejší nástroj ako ohanbie

Ak chcete zažiť príjemné vzrušenie, stačí si dopriať pokojnú chvíľu s partnerom. Hlaďte sa po chrbte alebo sa pritlačte k sebe hrudníkom. Okamžite sa tak spustia žiaduce chemické procesy na oboch stranách. Dotyk stimuluje predovšetkým uvoľňovanie oxytocínu, hormónu, ktorý sa podieľa na pocite pripútanosti. Dotyk rúk tiež pomáha znížiť hladinu stresového hormónu kortizolu. Skvelým tipom je aj masáž. Pri nej sa vyplavuje dopamín, serotonín aj oxytocín a dochádza k zblíženiu a podpore intimity. Nemusí byť ani zmyselná, dôverné hladenie úplne postačí, ale rozhodne vás naladí na tú správnu náladu.

Uvedomte si naplno svoju prítomnosť

Prieskum spoločnosti Surecall poukázal na to, že z 1 137 oslovených dospelých vo veku 18 až 34 rokov neuveriteľných 43 percent sleduje svoj telefón aj počas intímnych chvíľok! To je trochu desivé číslo. Tak táto cesta k vzájomne uspokojivému sexu určite nevedie. Sústreďte sa len na seba. Na pohľady, dotyky, na to že ste svoji. Prežite tie pocity a momenty, akoby ste boli do seba práve zamilovaní. Určite vám to zlepší vyhliadky na dosiahnutie orgazmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oxytocín #zblíženie #dotyky #orgazmus #pozornosť #uspokojenie #bozkávanie #zlepšenie intimity #spojenie #objatie #zmyselnosť #pohladenie

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....