Orgazmus dosiahnete len sama a s partnerom nie? Tu môže byť kameň úrazu

Žien, ktoré majú problém vyvrcholiť pri klasickej súloži, ale pri masturbácii im to ide bez problémov, je prekvapivo oveľa viac, než sa hovorí. Príčinou môže byť obyčajná nešikovnosť partnera, ale často sú dôvody o niečo viac komplikované.

02.04.2024 00:00
Očami muža: Milujem partnerkin orgazmus! Foto:
Orgazmus počas pohlavného styku neprichádza, pretože vás milovanie jednoducho nebaví.
debata

Orgazmus nie je o technike, ale psychike

Psychologička a sexuologička Vivienne Cass poukazuje na fakt, že dosahovanie orgazmu u žien je prepojené s psychikou oveľa viac, než si väčšina ľudí pripúšťa. Medzi príčiny, ktoré ženám bránia prežívať orgazmus pri pohlavnom styku, napriek tomu, že inokedy to problém nie je, patrí podľa Vivienne Cass hneď niekoľko vecí. Môžu sa týkať aj vás?

Problém vo vzťahu

Cítiť, že niečo nie je v poriadku? K sexu sa fyzicky odhodláte, ale psychicky to nie je ono a teda chýba aj patričné vyvrcholenie. Ženy často chcú mať pokoj a dokonca dúfajú, že sa vzťahový problém sexom vyrieši. Ani nápad. Zlosť, frustrácia a nevraživosť zabíjajú potrebnú intimitu, bez ktorej sa uspokojivé milovanie prakticky nezaobíde. Pokiaľ teda pri súloži s partnerom orgazmu nikdy nedosahujete, je namieste porozmýšľať, či žijete skutočne s tým pravým.

V posteli sa nudíte

Orgazmus počas pohlavného styku neprichádza, pretože vás milovanie jednoducho nebaví. Chýba iskra, vášeň, túžba aj snaha niečo vylepšiť. Ženy sa potom sťažujú, že síce svojho partnera nadovšetko milujú, ale v posteli si pripadajú skôr ako jeho sestra, než milenka. V takom prípade je potrebné znovu vzbudiť záujem, pokúsiť sa stimulovať svoje libido, dostať sa do zaujímavých situácií, skúšať nové techniky alebo miesta.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Spoznajte tajomstvo dobrého sexu po celý život. Kľúč nehľadajte v posteli

Spálňu zdieľate so sebcom

Pokiaľ partner uprednostňuje iba svoje potreby, vyžaduje pozornosť aj rôznorodé praktiky, ale vám sa vôbec nevenuje, alebo nie dostatočne, niet divu, že nie ste v posteli spokojná. V tomto prípade zaberá otvorený rozhovor o sexuálnych potrebách. Je potrebné aj akceptovať fakt, že skvelý a vzájomne uspokojivý sex je o dávaní aj prijímaní. A aj vy máte potreby, túžby a isté veci vám robia lepšie ako iné.

Rizikové sexuálne pomôcky

Sú skvelé na chvíle samoty aj obohatenie vzťahu. No pozor ak v ňom začnú hrať prím. Šikovné zariadenia sú totiž zdatnejšie, než akýkoľvek muž. Vaše telo je potom naučené vzrušiť sa iba jedinou cestou, ktorá je výhradnou podmienkou pre vyvrcholenie. Tento problém mnoho žien podceňuje, ale býva veľmi častou príčinou, prečo vám to potom pri bežnom milovaní nejde. Doprajte si detox od masturbácie a intímnych hračiek. Vzrušiť vás potom nebude pre partnera už taký problém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vášeň #túžba #orgazmus #masturbácia #vzrušenie #psychika #problém vo vzťahu #sebeckosť #nuda vo vzťahu #sexuálne hračky

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...