Čas to vylieči... Nie, túto vetu nikto po rozchode počuť nechce. Prečo?

Láska prináša často nielen radosť či vzrušenie, ale aj trápenie.

20.02.2024 11:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Trápi vás porozchodový smútok?
debata

Po rozchode nás často trápi zlomené srdce a so svojimi pocitmi si nevieme poradiť. Potrebujeme vypočuť, poradiť, povzbudiť, poľutovať… V takomto období môžu byť slová veľmi nápomocné, na druhej strane dokážu aj ublížiť či vyvolať skôr negatívne pocity. Preto je dôležité si uvedomiť, že existujú isté vety, ktoré by sme pri komunikácii s niekým, koho trápi zlomené srdce, nemali istý čas používať.

rozchod, láska, smútok, žena, hádka Čítajte viac Celý rok! Tak dlho bolí zlomené srdce po rozchode, hovorí prieskum

Čas to vylieči

Táto veta sa často používa v dobrej viere, no pre niekoho so zlomeným srdcom môže znieť priveľmi banálne. Namiesto toho, aby sme osobe zranenej láskou prejavili pochopenie, táto veta jej môže vyslať signál, že ich bolesť nie je pre nás taká dôležitá a trápenie s láskou nepovažujeme za čosi, čo treba rozoberať.

vzťah, vzťahový problém, rozchod, výhovorka Čítajte viac Ešte ste spolu, ale váš rozchod sa vlastne už začal

Mala by si sa s tým už vyrovnať

Každý z nás prežíva rozchod individuálne a so stratou či s bolesťou sa vyrovnáva inak. Táto veta tak môže vyvolať pocit viny, že svojim trápením človek okolie doslova zaťažuje. Niekto sa so stratou lásky vyrovná za pár týždňov, inému to trvá mesiace. Pocity smútku zo straty treba u našich blízkych rešpektovať.

Zabudni na to

Vymazanie bolesti zo spomienok? Áno, keby to bolo také jednoduché a išlo by to zrealizovať na povel okolia. Ale nejde… A dobre to vie každý, kto si už podobným trápením po rozchode v živote prešiel. Takáto rozkazovacia veta tak môže znieť doslova ako urážka, namiesto prejavu pochopenia či empatie dávame najavo len akúsi netrpezlivosť a nevraživosť voči citom našich blízkych.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...