Ako naštartovať vo vzťahu stratenú túžbu? Tieto zmeny bude musieť spraviť každý

Vzťah sa vyvíja, ako aj obaja jeho aktéri. A ani sex teda nemôžete chcieť rovnaký, ako na začiatku vzťahu. Mnoho dvojíc však priznáva, že očakávajú v sexe klesajúci výkon aj nadšenie. Pritom to tak byť vôbec nemusí a sex môže byť rokmi dokonca ešte lepší.

29.03.2024 13:00
oddelené postele, vzťah, pár, konflikt Foto:
Kvalitný vzťah, vrátane toho sexuálneho, sa nebuduje dni alebo týždne.
debata

Dobrý sex nie je samozrejmosť

Hlboké sexuálne uspokojenie nastoľuje dôveru, intimitu a schopnosť relaxovať v danom okamihu „teraz a tu“. Vytváranie priaznivých podmienok a príjemného prostredia si však vyžaduje trochu úsilia. Sexuálna terapeutka Angela Watson však núka tipy, vďaka ktorým váš sexuálny život dostane úplne nový rozmer.

Pohovorte si o sexe

Je to nielen o praxi, ale aj o teoretizovaní. Výskumy dokazujú, že sexuálne najspokojnejšie páry sú tie, ktoré otvorene hovoria o svojich prianiach a túžbach. „Nebojte sa v témach ísť viac do hĺbky a skutočne sa ponorte do vecí, ktoré vám partner slovne zverí. Hovorte spolu aj o detailoch a voči novým technikám buďte v rámci plánovania precíznejší. Jednoducho ich rozoberte, prejdite si očakávania a spoločne objavujte.

Doprajte tomu druhému

Sex vyžaduje starostlivú koordináciu, ale aj vnímavosť. Myseľ vás oboch by sa mala sústrediť na obojstranné potešenie a poctivé striedanie v polohách a aktivitách. Pokiaľ vás milenec hodiny masíruje a venuje sa vám, nebude sa cítiť najlepšie, ak nevenujete rovnakú starostlivosť zase vy jemu. Rozkoš si oplácajte, a pokiaľ to jeden z vás nerobí, uspokojenie sa prehlbovať nebude.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Spoznajte tajomstvo dobrého sexu po celý život. Kľúč nehľadajte v posteli

Pochopte, že sa meníte vy aj túžby

Vzdelávajte sa v poznávaní tela svojho partnera a nechajte ho, aby neustále poznával to vaše a hral sa s ním. Každý by mal pochopiť, aké praktiky sú zodpovedné za príjemné pocity toho druhého, navyše platí, že sexuálne preferencie a možnosti sa časom menia. Zvlášť v období hormonálnych búrok ako tehotenstvo, menopauza, andropauza alebo po chirurgických zákrokoch, úrazoch aj iných zásahoch do tela je obvyklé, že dochádza k zmenám. Začne vás treda baviť poloha, ktorá vám dovtedy nič nehovorila, chuť na sex máte v inú dennú dobu, vzrušuje vás iná technika. Zmena je život a aj k sexu patrí. Avšak treba o zmene hovoriť a prispôsobiť sa jej.

Nerobte z komára somára

Kvalitný vzťah, vrátane toho sexuálneho, sa nebuduje dni alebo týždne. Cesta k nemu vedie cez mnoho pokusov a omylov. Počas života jedného páru spokojnosť tiež často kolíše. V praxi často sexuálne uspokojenie v priebehu času klesá, čo je jedným z dôvodov, prečo sú konflikty vo vzťahoch také bežné. Lenže s trochou snahy sa vášeň znova obnoví. Kompatibilita a porozumenie vyžadujú čas a trpezlivosť, preto na vzťahu a sexe pracujte a nelámte nad partnerom palicu ak má obdobie, kedy vás možno dokonale neuspokojuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah po rokoch #túžby #sexuálny život #uspokojenie #vzrušenie #hormonálne zmeny #sex po rokoch #vzájomné uspokojenie #budovanie vzťahu

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....