Ako súvisí sex s vekom a kedy vás čakajú tie najvzrušujúcejšie zážitky?

Mladosť so sebou prináša omnoho viac nadšenia a kvantity ako kvality. Vo vyššom veku sa zasa žena lepšie pozná a už má viac sexuálneho sebavedomia. Ako teda súvisí kvalita sexu s vekom a s tým, aký partner je medzi vašimi stehnami?

10.12.2023 06:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Sexuálny vrchol určité obdobie v živote, kedy ste schopní užiť si milovanie naplno, psychicky aj fyzicky, hoci nemáte jeden orgazmus za druhým.
debata (5)

Vek (ne)hrá svoju rolu

Slávny americký psychológ Alfred Kinsey ešte v päťdesiatych rokoch minulého storočia tvrdil, že u mužov je vrchol sexu okolo dvadsať rokov a u žien okolo tridsiatky. Podľa expertky na vzťahy Tracey Cox to v 21. storočí už ani zďaleka neplatí.

Kinsey zdôvodňoval svoje tvrdenie tým, že mladí muži ťažia zo svojej výkonnosti. Erekcie dosahujú žmurknutím oka, stačí im malý odpočinok a sú schopní ihneď vyvádzať ďalej a nerobí im problém súložiť dvakrát aj trikrát krátko za sebou.

Ženy si podľa slávneho psychológa vraj musia počkať skôr na akési psychické uvoľnenie. Teda chvíľu, keď lepšie spoznajú svoje telo, vedia, čo sa im páči, a neboja sa si o to povedať. A to prichádza až vekom. No neplatí to vždy.

Reklama Addmention

Na trhu už ale existujú inovatívne pomôcky, vďaka ktorým dokážu ženy rýchlejšie uvoľniť psychické napätie a muži „oklamať“ svoj vek a predĺžiť svoju výdrž. Našim odporúčaním sú erotické hračky Satisfyer – potešenie na dosah ruky.

Aký je to vlastne skvelý sex?

Pre každého môže predstavovať niečo iné. Názory sa dokonca rôznia aj medzi odborníkmi. Alfred Kinsey definoval kvalitu počtom dosiahnutých orgazmov. Čím viac vyvrcholenie, tým lepší sex. No podľa Tracey Cox je ale práve toto chyba!

„Prepojenie, intimita, túžba, vzrušenie, možnosť cítiť sa sexy a neodolateľne, risk, dobrodružstvo. To všetko ľudia hovoria, keď sa ich spýtate na super sex. Len málokedy vám niekto odpovie, to bolo vtedy, keď som počas jedného čísla mala tri orgazmy,“ vysvetľuje.

Podľa expertky je sexuálny vrchol určité obdobie v živote, kedy ste schopní užiť si milovanie naplno, psychicky aj fyzicky, hoci nemáte jeden orgazmus za druhým. A je jedno, koľko máte rokov.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Štyri ingrediencie, ktoré vám neuveriteľne vylepšia sex. Skúste ich ešte dnes?

Kedy je najlepší sex?

Akékoľvek teórie o tom, v akom veku si kto najviac užíva, sú podľa Tracey Cox mylné: „Existujú ženy, ktoré si sex najviac užili v dvadsiatich, ale aj také, ktoré považujú za sexuálne najkrajšie obdobie okolo päťdesiatky a po menopauze.“

Sú v tom hormóny

Pravda je, že sexuálny život veľmi silne ovplyvňujú hormóny. Keď je vám dobre, vaše telo produkuje neskutočné množstvo estrogénu a testosterónu, takže máte na sex chuť skoro stále.

Rovnaký efekt ale môže mať na telo i tehotenstvo, mnoho žien priznáva, že obzvlášť v druhom trimestri nemysleli takmer na nič iné ako na sex.

„A aj keď je menopauza pokladaná za obdobie, keď to ide s chuťou na milovanie skôr dole, sú ženy, ktoré to majú úplne opačne,“ zdôrazňuje Tracey Cox.

Najkrajší sex je s „tým pravým“

Pre ženy je sex hlavne o spojení, bezpečí a láske. No a preto keď budete mať pocit, že ste s tým pravým, zrazu pochopíte, aký môže byť sex úžasný. Bez ohľadu na polohy. Možno ste už súložili na milión spôsobov a pritom to nebolo tak krásne, ako s mužov vášho života. A bude vám stačiť obyčajná klasika. Preto ak máte dlhodobo pocit, že váš sex je značne poddimenzovaný, je tu možnosť nájsť partnera, s ktorým vám to bude v živote ladiť lepšie. Potom to bude aj plnohodnotné uspokojenie v posteli.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #túžba #orgazmus #hormóny #vzrušenie #zlepšenie intimity #opakovaný orgazmus #sexuálna aktivita #sexuálne dozrievanie #dokonalý partner #sexuálna kondícia #viacnásobný orgazmus #sex po menopauze #sex po rokoch

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...