Ako mať sex zdravší a príjemnejší? Vyskúšajte overené rady z praxe

V zdravom tele zdravý duch a výsledkom je aj zdravý sex. Kto sa stará o svoje fyzické aj mentálne zdravie, nemal by zanedbávať ani zdravý prístup k sexu, ktorý následne vyživuje zdravé spolužitie partnerov a rovnako tak aj nazad ozdravuje nás samých.

29.09.2023 12:05
sex, vzťah, intimity Foto:
Okrem frekvencie je dôležitá aj dĺžka sexu.
debata

Zdravá frekvencia

Dá sa povedať, že zdravá frekvencia sexu v bežnom živote v podstate neexistuje. Záleží na mnohých faktoroch, ako je vek, dĺžka vzťahu, hormonálna rovnováha, stres a ďalšie. Podľa odborníkov je však ideálne mať sex každé dva až tri dni. U mužov sa tým totiž výrazne podporuje zdravé množstvo spermií. Ak máte sex menej ako 10-krát za rok, patríte do kategórie sexuálneho podpriemeru. Pre zdravie tela, ale aj vzťahu je vhodné udržiavať frekvenciu sexu na vyššej intenzite. Podporí to váš imunitný systém aj spolužitie.

Zdravá dĺžka sexu

Okrem frekvencie je dôležitá aj dĺžka sexu. V podstate mať trikrát týždenne päťminútový sex zodpovedá jednému pohlavnému styku trvajúcom štvrť hodiny. Ak sa na to pozrieme očami vedy, tak ideálna dĺžka styku sa pohybuje medzi siedmimi až trinástimi minútami. Tento čas poskytuje vhodnú podporu nielen na uspokojenie oboch partnerov, ale je dostatočne dlhý aj na podporu hormónov, ktoré sú pre telo základom príjemného života.

Správna príprava na sex

Znie to možno prekvapivo, ale bez správneho tréningu sa nemôžete v ničom zlepšovať, ani v sexe. Ženy aj muži môžu na posilnenie svalov panvového dna praktizovať rôzne metódy. Napríklad Kegelove cviky sú absolútnym základom. Predstavte si, ako by ste chceli zadržať močenie. Cviky sa majú opakovať po niekoľkých sériách viackrát denne a majú dopomôcť k silnejším orgazmom pri sexe.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Štyri ingrediencie, ktoré vám neuveriteľne vylepšia sex. Skúste ich ešte dnes?

Správne dýchanie

Schopnosť vedieť sa zhlboka nadýchnuť, kvalitne vydýchnuť a používať bránicu je pri sexe veľmi dôležité. Počas dňa mnoho ľudí dýcha plytko a tento nesprávny návyk si odnášajú aj do postele. Výsledkom je menšie uspokojenie pri orgazme. Ale aj nižšia miera rozkoše. Pretože práva hlboký dych pomáha ženám uvoľniť telo, prekrviť panvu a užiť si krajší a zdravší sex. Začnite nielen pri sexe vedome používať bránicu. Oplatí sa to.

Vyhnite sa rutine

Rutina je zabijak potešenia to v každej ľudskej činnosti, nielen v sexe. Kradne pocit rozkoše a dlhodobo, pomaly ale isto znižuje mieru spokojnosti so vzťahom. Spoločné zážitky s partnerom, rovnaké záľuby a životné ciele napomáhajú šťastnému vzťahu. Podľa odborníkov totiž spokojnosť a šťastie vo vzťahu podporuje fyzickú príťažlivosť partnerov. Pokiaľ je pre vás partner stále atraktívny, váš sexuálny život nič nebrzdí. Pozor ale na rutinu. V dlhodobých vzťahoch je vhodné zapojiť pri sexe viac fantázie. Hry, kostýmy a rôzne druhy sexuálnych praktík, zmena miesta… Vytvárajte si s partnerom rôznorodé podnety, určite sa vám to vráti.

Zdravé stravovanie

Vhodne zvolená strava podporí nielen celkové zdravie, ale aj to sexuálne. Niektoré potraviny sú známe pre svoje afrodiziakálne účinky. Špargľa, zeler alebo čokoláda povzbudia vaše libido. Zaradiť do svojho jedálnička môžete aj jahody alebo napríklad avokádo. Jahody aj avokádo podporujú krvný obeh, a tým napomáhajú k lepšej cirkulácii krvi a následne aj správnemu prekrveniu. Naopak nie je vhodné veľké množstvo alkoholu alebo mäsa. Priamo pred sexom je ideálne ľahké jedlo, ktoré dodá energiu a neuspí vás ihneď po odložení vidličky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #rozkoš #rutina #hlboké dýchanie #sex po rokoch #pravidelný sex #intenzita sexu #dĺžka sexu

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...