5 spoľahlivých tipov, ktoré vám zachránia vzťah

Visí nad vaši spolužitím hrozba rozpadu? Nechcete však ešte všetko odpískať a vzdať sa predčasne? V takom prípade skúste rýchle tipy, ktoré dokážu zachrániť aj vzťahy, ktoré sú už v značnom štádiu rozkladu.

16.09.2023 08:44
bozk, pár, láska, rande, zaľúbenci, muž a žena Foto:
Ktoré dvojice randia aj po rokoch?
debata

Opäť začnite randiť

Ktoré dvojice randia aj po rokoch? No tak tie šťastné určite nie a aj preto tak veľa dvojíc končí rozvodom. Medzi vašimi nabitými programami a nepretržitými povinnosťami je najspoľahlivejším spôsobom, ako zaručiť, že si na seba urobíte čas, stanoviť si každý týždeň jeden deň alebo noc venovanú len vášmu rande. Nech už je vaša predstava ideálneho randíčka akákoľvek, starostlivo si dopredu obaja zapíšte dátum do diárov, nech sa nestane, že by naň jeden z vás zabudol. Také rande nemusí byť nejako extra špeciálne ani drahé. Stačí čas, ktorý strávite len vy sami dvaja.

Spoločné zaspávanie

Má to na lásku a vzťah až prekvapivý vplyv. Možno ste už čítali, že väčšine dospelých sa nedostáva sedem až osem hodín zdravého spánku za noc, ktorý potrebujú pre svoje zdravie a duševnú pohodu. Vedeli ste ale, že chodenie do postele v rôznom čase negatívne ovplyvňuje vás aj vášho partnera a nakoniec aj váš vzťah? Na zlepšenie a budovanie zdravšieho vzťahu skúste ísť do postele v rovnakom čase. Navyše je to aj cesta k väčšiemu spojeniu a intimite. Keby ste chceli tento tip posunúť ešte o level vyššie, môžete chodiť spať nielen v rovnakom čase, ale aj nahí.

láska, manželstvo, dvojica Čítajte aj Chémia na dobrý vzťah nestačí. Potrebujete tieto štyri piliere

Nájdite si spoločné koníčky

Na začiatku každého vzťahu je pre nás často takmer nemožné držať sa od seba ďaleko. Ako čas plynie, je prirodzené vzďaľovať sa, ale tento proces môžete zastaviť tým, že budete vo vzťahu cielene robiť viac vecí spoločne. Nájdite si s partnerom spoločné záujmy aj keď sa zaujímate o rôzne veci. Alebo si nájdite niečo nové, niečo, čo ste obaja ochotní vyskúšať. Môžete dokonca nájsť nové možnosti, ako spojiť užitočné činnosti, ktoré vám obom pomôžu zlepšiť zdravie, životný štýl a zároveň kvalitu vzťahu.

Drobné každodenné gestá

Počas každodenného kolotoča často zabudneme, že po svojom boku máme úžasného chlapa. Pritom práve slová vďaky, nehy a lásky hrajú vo vzťahu ohromnú úlohu. Skúste sa zastaviť a pochváliť svojho partnera za to, ako skvele sa o vás a vašu rodinu stará. Uvarte mu obľúbené jedlo, otvorte fľašu vína a užite si jeho spoločnosť. Každá drobnosť sa počíta a uvidíte, že partnera toto gesto poteší.

Pýtajte sa

Ako pár pravdepodobne trávite väčšinu času rozprávaním o práci, deťoch alebo o spoločných kamarátoch. Kedy ste sa ale naposledy spýtali partnera na niečo iné? Vo vzťahu sa všetci vyvíjajú, a tak je pravdepodobné, že partner má úplne iné záujmy, než mal na začiatku vášho vzťahu. Nebojte sa partnera opýtať na tému, ktorú inak úplne prehliadate. Možno budete sami prekvapení, čo vášho partnera teraz zaujíma alebo trápi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #rande #dlhoročné partnerstvo #spoločné chvíle #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah #zaspávanie #láskavosť

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...