Voľný vzťah. Ako si ho udržať a pritom si ho užiť?

Voľný vzťah nie je rozhodne pre všetkých. Aby fungoval, musíte dodržať isté pravidlá, nesmiete do hry pustiť emócie a predovšetkým potrebujete zabudnúť na to, že by ste sa mohli zamilovať. Voľný vzťah znie ako dobrý nápad, nemusí však vyhovovať každému a vonkoncom nie dlhodobo.

05.09.2023 16:00
oddelené postele, vzťah, pár, konflikt Foto:
Partner nemusí mať v skutočnosti vzťah s inými ženami, ale rozhodne bude vyžadovať viac slobody, ako v bežnom manželskom zväzku.
debata

O čom je voľný vzťah?

Jednoducho povedané je založený na chémii, príťažlivosti, sexe a veľkej tolerancii. Možno ani nejde o vzťah v pravom slova zmysle, pretože okrem občasného styku toho so svojim partnerom často až tak veľmi spoločného nemáte. V podstate si robíte, čo chcete, chodíte kam sa vám zapáči a predovšetkým s kým práve máte chuť. Nikto sa vás na nič nepýta, nemusíte sa spovedať, prečo som sa v bare s kamarátkami zdržala o hodinu dlhšie. Nikto vás skrátka nekontroluje. Konečne máte voľnosť, po ktorej ste túžili. Má to však aj pár háčikov.

Pozor na city a žiarlivosť

Predovšetkým medzi mladými ľuďmi, ale aj v niektorých mnoho rokov trvajúcich manželstvách, začína byť voľný vzťah čoraz častejší. Avšak väčšinou vyhovuje hlavne mužom. U žien nastáva problém, že do neho totiž zamiešajú city, a to je koniec. Len málo voľných vzťahov totiž skončí skutočným zväzkom. Preto odborníci radia, dobre si rozmyslite, kým na tento typ vzťahu kývnete. Ak cítite žiarlivosť alebo akékoľvek pochybnosti, ruky preč. Len si ublížite…

muž, sexi, krásavec Čítajte aj Som single! Ktoré znamenia sú práve mimo vzťahu šťastnejšie?

Výhody voľného vzťahu

Sloboda, voľnosť. Dostatok času pre priateľov, známych a na koníčky. Možnosť užívať si život bez toho, aby vás niekto kontroloval. Je to jednoducho také kamarátske spolužitie s benefitmi, ktoré môže napríklad vyhovovať osobám po rozvode, ktoré si preskákali svoje, majú možno deti aj zázemie, ale potrebujú niekoho s kým by zdieľali vášeň, sex aj radosti života. Nechcú však vhupnúť hneď do vzťahu, z ktorého vyviazli a určite netúžia zasa vhupnúť do nového vzťahu príliš skoro.

Nevýhody voľného vzťahu

Aj keď máte partnera, ste vlastne sama. Na problémy, starosti, keď niečo potrebujete, partner môže, ale nemusí byť pripravený vám pomôcť. Väčšinou nie ste spolu denne, takže môže chýbať potreba rozoberať každodenné veci a tešiť sa z maličkosti. Tak isto ak ste príliš žiarlivá, voľný vzťah by vám nevyhovoval. Partner nemusí mať v skutočnosti vzťah s inými ženami, ale rozhodne bude vyžadovať viac slobody, ako v bežnom manželskom zväzku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žiarlivosť #nezáväzný sex #city #zamilovanie #príťažlivosť #voľný vzťah #sexuálna atraktivita #priateľstvo s benefitmi

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...