Až 7 % žien nezažije orgazmus. Kde môže byť (aj váš) problém?

Orgazmus je pôžitok, ktorému sa vyrovná skutočne málo čo. Sú však ženy, ktoré oň prichádzajú. Často pritom nepomôže ani zmena v spálni, ani na poste partnera. Čo teda robiť, ak je orgazmus aj u vás slabou stránkou?

22.08.2023 14:45
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Problémy s orgazmom sa môžu odraziť aj na kvalite vzťahov.
debata (1)

Problematické vyvrcholenie

U žien je to jednoducho zložitejšia kapitola, ako v mužskom svete. Podľa online prieskumu, agentúry Instant Research, nemá sedem percent žien orgazmus vôbec. Zhruba 40 % ženám sa potom často stáva, že nedosahujú orgazmus, alebo im trvá dosiahnuť orgazmus príliš dlho a to je zásadný kameň úrazu sexuálneho života. Nakoľko sex bez orgazmu je prirodzene nedostatočný, neuspokojivý a hoci prináša istú mieru nežnosti, láskania a príjemných pocitov, chýba mu záverečná bodka, pre ktorú by sa chceli ženy oddávať milovaniu zas a znova.

Zhoršený sex aj vzťah

Problémy s orgazmom sa môžu odraziť aj na kvalite vzťahov. Ak žena nemá sexuálnej uspokojenie, tak samozrejme pre ňu nie je sex tak atraktívna činnosť, ako by možno partner očakával. Čo sa neodrazí len na milostnom odcudzení, ale často aj na škrípajúcom vzťahu. Avšak to, ak žena nemá orgazmus má mnoho dôvodov. Medzi najčastejšie patria vzťahové problémy, ďalej vaginizmus či nedostatočné prekrvenie intímnej oblasti.

sex, vzťah, intimity, frustrácia Čítajte aj Prečo sex po rokoch začína chradnúť aj v dobrom vzťahu?

Vzťahové problémy

Orgazmus je u ženy výsledkom mnohých faktorov, ktoré musia byť všetky spolu v súlade, aby sa dostavil vytúžený pocit blaženosti. Prvým a najčastejším problémom je nespokojnosť vo vzťahu. Ak žena prestáva mať orgazmus, je to preto, že sa necíti vo vzťahu dobre, bezpečne, akosi už nemá ten pocit, že partner je pre ňu ten pravý. Ak tomu chýba tento aspekt, môže z telesnej stránky partner stvárať aj divy, nič to nebude platné. Preto je potrebné popracovať na vzťahovej rovine. Niečo vás trápi? Niečo, čo partner prehliada a vás to zhrýza? Pohovorte si, vyložte karty na stôl a uvidíte, že to bude omnoho lepšie.

Vaginizmus

Bohužiaľ existujú ženy, ktoré sa s bolesťou pasujú pri každom milovaní. Ich problém sa odborne nazýva vaginizmus a spočíva v nedostatočnom uvoľnení svalov v oblasti vaginálneho otvoru. Nepríjemnou pravdou je, že lekári stále nemajú jasno, čo za vaginizmom stojí. „Niekedy k vaginizmu dochádza po pôrode, inokedy trápi ženy, ktoré prekonali kvasinkovú infekciu,” hovorí gynekologička Jennifer Wuová pre Health. Ako najbežnejšia liečba sa uvádza fyzioterapia, počas ktorej vám fyzioterapeut ukáže niekoľko cvikov na posilnenie panvového dna a uvoľnovanie svalov.

Nedostatočné prekrvenie intímnej oblasti

Na vyvrcholenie je potrebné, aby bolo prekrvenie dostatočne silné. Problémom môže byť, že práve toto vaše telo nedostatočne akceptuje. V takomto prípade je vhodné cvičenie. Kardio, kegelove cviky a jedlá ako avokádo, ustrice, či figy, ktoré zvyšujú prekrvenie intímnej oblasti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #vzrušenie #problémy vo vzťahu #vaginálny orgazmus #panvové dno #vzájomné uspokojenie #fyzioteapia #vaginizmus

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...