Túžite po letnej láske, ktorá vydrží večne? Osvojte si praktiky úspešného zoznamovania

Leto priam láka na pokusy v oblasti lásky. Nie je (okrem Vianoc) iné obdobie, kedy človek pociťuje tak intenzívne osamelosť, ako počas leta. Výlety, prechádzky, cestovanie. To všetko vo dvojici chutí lepšie. Pritom veľa netreba. Stačí sa len zoznámiť a potom kultivovať vzťah. Tak ako začať?

15.07.2023 15:00
flirt, vášeň, zvádzanie Foto:
Bavte sa a neberte sa príliš vážne.
debata (1)

Otvorte srdce aj myseľ

Bavte sa a neberte sa príliš vážne. Zoznamovanie je hra. Či už vedome, alebo podvedome, väčšinou doň ideme s nejakým zoznamom nárokov, ktoré by mal budúci partner či partnerka spĺňať. Užitočnejšie je ale vstupovať do „zoznamovacích vôd“ s otvorenou mysľou. Užiť si samotný proces poznávania doposiaľ neznámeho náprotivku. Nebojte sa skúmať, či oproti sedí natoľko zaujímavý človek, aby ste sa s ním chceli stretnúť znova. Nič neočakávajte, na nič netlačte, objavujte.

Dajte šancu dotyku

Kritickým momentom, a to najmä v oblasti klasického „offline“ zoznamovania je, ako vôbec druhého osloviť. Ako odštartovať konverzáciu? Na to sú účastníci online zoznamiek lepšie pripravení, ale v offline prostredí dnes narážame na množstvo prekážok, ktoré musíme zdolať. A je pre ženu zvláštne začať prvé. Preto platí, že ak chcete byť oslovená, musíte vysielať do okolia signály, že o to máte skutočne záujem. To znamená nemať slúchadlá na ušiach a nepozerať do telefónu, a tiež byť otvorená neverbálnej komunikácii, nebáť sa treba nadviazať očný kontakt. Potom to už pôjde.

rande, láska, pár, zaľúbenci Čítajte aj Ak ide o začínajúcu lásku, tieto znamenia vyžadujú jasné odpovede

Začnite nový život

A s ním prídu aj noví ľudia a aj partneri. Hodí sa vám nový koníček a oblasť záujmu. Zoznámenie cez najrôznejšie činnosti funguje najlepšie. Pretože sa tam schádzajú ľudia z jedného cesta. Pokojne to môže byť klub hier, spriaznenú dušu do života môžete nájsť pri hre, športe, v knižnici, na podujatí, či burze. Je však dôležité, aby ste pre vec našli skutočné zanietenie. Zoznámenie má vyplynúť skôr ako vedľajší produkt. A preto tak skvele funguje.

Neostávajte dlho v online zoznamke

Zoznamky ponúkajú takmer nekonečné množstvo potenciálnych partnerov. A to vás môže paradoxne úplne paralyzovať. Koho si z toho kvantá možností vybrať? Veľmi často dochádza k tomu, že sa na zoznamke zasekneme v koliesku prvých či prvých dvoch schôdzok a nejdeme viac do hĺbky. Ďalším rizikom je, že si s partnerom síce veľmi príjemne, ale príliš dlho píšeme a odkladáme stretnutie naživo. Vzťah sa tak preklápa do fantazijnej roviny, čo môže byť veľmi problematické, pretože realita odpovedá snom len málokedy. Takže hoci to chce vynaložiť trochu odvahy, neodkladajte offline stretnutie príliš dlho. Choďte na kávu, výstavu alebo do kina čo najskôr. A uvidíte, či to má zmysel.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rande #flirt #dotyky #zoznámenie #flirtovanie #spoznávanie sa #internetové zoznamky #zoznamky

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...