Ako si udržať muža? Niektoré rady sú zastarané, ale fungujú stále

Svet sa vyvíja, no niektoré stereotypy ostávajú rovnaké. Áno, svet sa zrovnoprávnil, dokonca si môžeme vybrať slobodne svoje pohlavie. Ale príroda si aj tak ide svoje a mužské a ženské myslenie často funguje na vzorcoch starých už tisíce rokov. Dokonca podľa nových výskumov pomáha udržať verného chlapa.

03.07.2023 10:30
manželstvo, vzťah, hádka, rozvod Foto:
Pre každého chlapa, od ktorého čakáte, že sa bude správať ako chlap je dôležité, aby bol vo vašich očiach hrdinom.
debata (1)

Keď Američanky Ellen Fein a Sherrie Schneider v roku 1995 vydali knihu Pravidlá: Časom preverené tajomstvá, ako získať srdce toho pravého, bol to celkom boom. Medzi údajne generáciami overeného návodu, ako zbaliť vysnívaného chlapa, sa totiž objavili rady ako z prvej republiky typu „Nikdy nesmiete osloviť mužov ako prvý“, „Vždy ukončite rande skôr ako on“ a podobne. Muži tam boli podľa kritikov vykreslení ako páni tvorstva, ktorým ale mozog vypína vo chvíli, keď sa na nich žena usmeje. Ak má hlbší výstrih, ani nehovoriac. Nedávno obe dámy vydali ďalšiu knihu The Rules Handbook, teda Príručka pravidiel. A opäť je okolo nich rozruch, ale opäť tvrdia, že ich pravidlá by zvrátili aj škandalózny nárast rozvodovosti.

Hlúposti príliš nepitvite

Občas ich povie a občas ich aj spraví. Ale pre pokoj v rodine je lepšie sa v tom príliš nevŕtať. Tak to radia provokatívne autorky. Keď váš manžel povie niečo hlúpe, mlčte. Avšak s odstupom času je dobré si veci vyjasniť. Ak sa nenaučíte vo vzťahu komunikovať a nebudete k sebe otvorení, prirodzení, začnete sa skôr či neskôr cítiť zle. Mlčanie problémy nerieši, naopak ich len prehlbuje! Preto je vhodné nechať opadnúť emócie a potom sa pozrieť na veci racionálne.

láska, manželstvo, dvojica Čítajte aj Chémia na dobrý vzťah nestačí. Potrebujete tieto štyri piliere

Muž čaká ženu

Netvrdia to len autorky, ale aj spokojní muži. Áno, muži sa chcú vrátiť domov k ženskej žene. Autorky radia, že pohoda sa tvorí ak ho čaká prestretý stôl, večera a potom svojho muža môžete požiadať o pomoc so zberom zo stola. Je dobré ak partnera láskyplne privítate. A potom si samozrejme úlohy v domácnosti aj rozdelíte. Pretože tu máme štúdie, ktoré naznačujú, že nerovnomerné rozdelenie domácich povinností je jedným z najčastejších partnerských sporov a páry, kde sa o povinnosti delia rovným dielom, bývajú spokojnejšie.

Dajte mu pocit hrdinu

Pre každého chlapa, od ktorého čakáte, že sa bude správať ako chlap je dôležité, aby bol vo vašich očiach hrdinom. Podľa spisovateliek nie je manželstvo, rovnako ako randenie, jednoducho férová záležitosť. Vsádzať v ňom na rovnosť sa podľa nich veľmi nevypláca. Romantické vzťahy sú založené na biológii a existuje v nich hierarchia, ktorá siaha až do čias jaskynných ľudí. „Pokiaľ sa budete správať príliš panovačne, oslabíte postavenie manžela a vaše manželstvo utrpí, tak ho nechajte prevziať hlavnú úlohu,“ radia v knihe. Jednoducho je fajn, ak dáte mužovi pocit, že je pre vás chlap na pravom mieste a on sa potom bude k vám správať ako k svojej jedinej vyvolenej.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #manželstvo #ako si udržať muža #muž a žena #partnerstvo #problémy vo vzťahu #dlhodobý vzťah #postavenie žien

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...