Najhorší dôvod, pre ktorý mnohí začínajú vzťahy. Dopredu mu vypíšete závet

Keď máte pätnásť, tak to neriešite. Ani vám na um nezíde so vzťahom kalkulovať. S pribúdajúcimi rokmi však mnoho žien začína loviť partnera zo zištných dôvodov. Tým najčastejším je snaha o dieťa a strach, že ostane sama. A hoci sa to môže zdať ako dobrá motivácia, výsledky ukazujú jasne. Je to najhoršia možnosť, ako začať vzťah.

19.06.2023 00:00
láska, vzťah, pár, šťastie Foto:
Zaľúbení navždy?
debata (3)

Strach lásku nenosí

Stretnete niekoho, kto sa vám páči, priťahuje vás, je vám s ním dobre, milujete ho na zbláznenie a on vaše city opätuje. Je z toho láska a z vás dvoch je zrazu pár. To je ideálna predstava toho, ako by to malo vyzerať. Lenže podľa mnohých odborníkov je veľa ľudí, ktorí do vzťahu vstupujú alebo v tom súčasnom zostávajú z úplne iného dôvodu, než je láska. Skôr než že by milovali, boja sa samoty.

Single život je atraktívny, ale…

Už dávno nie je žiadna hanba žiť single. Obzvlášť keď máte kamarátov, priateľov, rodinu a ďalších blízkych. Toto sa ľahko hovorí, ale horšie žije. Preto niektorí ľudia vstupujú do vzťahov tak trochu z núdze, alebo zostávajú s niekým, koho síce nijako zvlášť nemilujú. Akoby v podstate čokoľvek bolo lepšie, než byť sám. Lenže taký vzťah nikdy nebude plnohodnotný.

vzťah, vzťahový problém, rozchod, výhovorka Čítajte aj Ešte ste spolu, ale váš rozchod sa vlastne už začal

Bez lásky to nebude šťastný život

Žijete v niečom, čo vám berie energiu, aj keď si to možno neuvedomujete. Zároveň nemáte príležitosť na rast, každý deň narážate na to, že nie ste úplne šťastná, a pocit beznádeje v bezvýchodiskovej situácii je vážne bolestivý. Navyše ak takto žijete dlhodobo, hrozí množstvo psychických i fyzických problémov. Ignorácia negatívnych emócií sa totiž prepisuje aj do fyzického zdravia. Môžete sa dlhodobo cítiť bez energie, vyhorení, zhorší sa vám spánok a hlavne sa môžu rozbehnúť psychosomatické ťažkosti. U žien to bývajú často gynekologické problémy, niekedy aj zápaly močového mechúra, hormonálna nerovnováha. A to len preto, že žijete s niekým zo strachu pred samotou a nie z lásky.

Lepší žiadny, než akýkoľvek za každú cenu

Žena nemusí mať partnera, preto, aby bola sama sebou. A nikde nie je napísané, že po tridsiatke musí byť zadaná. Neuspokojte sa s málom a na lásku si radšej počkajte, akoby ste mali prežívať vzťah z obavy pred samotou a fungovať na zotrvačnosť. Pracujte na vlastnom sebavedomí a na tom najdôležitejšom vzťahu na svete – na vzťahu k sebe samému! To samozrejme nie je vôbec ľahké, je to veľa práce a nejde to rozhodne zo dňa na deň, ale oplatí sa to. Je to „investícia“, ktorá sa vám bude vracať po zvyšok života. A vtedy možno z čista jasna, nájdete toho pravého.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #láska #rozchod #svadba #rozvod #single #partner #šťastie #založenie rodiny #príťažlivosť

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...