5 dôležitých vecí, ktoré by mala vedieť o sexe každá žena

So sexom sa spája mnoho neprávd, poloprávd, domnienok a zažitých vzorcov, ktoré však dnes už neplatia. Naopak stoja ako prekážky tomu, aby ste dokázali prežívať plnohodnotné potešenie so sexu či už sama, alebo s partnerom.

09.05.2023 06:00
muž, žena, láska, sex, spánok, posteľ, láska,... Foto:
Je rovnako dôležité, ak nie viac, čo sa deje pred samotným sexom a bezprostredne po ňom.
debata

Za sex sa netreba hanbiť. Nech máte akékoľvek chute

Prvá vec, na ktorú sexuológovia poukazujú je, že sex nie je z podstaty zlý alebo sa za svoje túžby treba hanbiť, či ich skrývať. Avšak iba za predpokladu, že nikomu neubližujete. Počas života si práve v sexuálnej oblasti nabaľujeme veľa tabu a hanby. Potom trpí len a len naše potešenie a uspokojenie. Pozrite sa na veci z hľadiska svojej túžby a pochopte, že hanbiť sa treba iba za hanbu.

Dôležitý je nielen sex, ale aj chvíle po ňom

Mnoho ľudí prikladá najväčší význam samotnému sexu, a často sa nie je čomu diviť. Pokiaľ ide ale o vážny vzťah, je rovnako dôležité, ak nie viac, čo sa deje pred ním a bezprostredne po ňom. Sex nie je len prirodzený biologický zážitok. Je to psychologický, emocionálny a vzťahový proces. Ak budete pracovať so sexom na všetkých týchto úrovniach, váš intímny život sa úžasne zlepší.

Sex nie je len vniknutie

Myšlienka, že sex znamená len samotnú penetráciu, je staromódna a zastaraná. Sex je niečo viac. Je to emocionálne spojenie, stret dvoch tiel, ktoré vytvárajú harmóniu. Sex nie je len samotný akt „párenia“, ale všetko okolo neho. Navyše sa ukazuje, že páry, ktoré sa práve zamerali na širší rozmer sexu boli spokojnejšie a ženy predstierali orgazmus menej často.

sex, vzťah, intimity, frustrácia Čítajte aj Prečo sex po rokoch začína chradnúť aj v dobrom vzťahu?

Nebojte sa dosiahnuť orgazmus podľa seba

Orgazmus môže byť zradný. O to viac, pokiaľ ho budete chcieť dosiahnuť spôsobom, aký vidíte v televízii. Nie je potrebné ho mať rýchlo, kričať pri tom blahom alebo ho mať niekoľkokrát za sebou. Zabudnite na to, čo „by ste mali“, a sústreďte sa na to, čo chcete. Nechajte predstavy z porna bokom a sústreďte sa na to, čo cítite vo vlastnom tele. Využite fantáziu, nebojte sa masturbácie, a to nielen osamote, ale aj s partnerom. Spoznáte vaše telo, sex pre vás prestane byť tabuizovanou témou a naplno sa mu otvoríte.

Sex je interakcia

Dobrý sex nie je závislý len na tom, čo urobíte vy, alebo čo urobí partner. Je to interakcia, ktorá sa odohráva v reakcii na prostredie a v kontexte vzťahu. Je preto potrebné pracovať na znížení hanby, cvičiť komunikáciu a hľadať vzájomné potešenie. Vtedy bude sex rokmi krajší a vôbec nie nudnejší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hanba #komunikácia #orgazmus #zlepšenie intimity #sexuálna inšpirácia #tabu #sexuálna fantázia #sexuálna kreativita #vzájomné uspokojenie

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....