Valentínska večera by mala mať grády - tu sú ingrediencie, s ktorými zažijete vášnivý večer

Navodiť tú správnu atmosféru na intímne aktivity dokážu sviečky, správna vôňa, ale aj dobré jedlo. Asi vás neprekvapí, že niektoré potraviny majú "magickú" moc.

10.02.2023 00:00
rúž, jahoda Foto:
Jahody obsahujú kyselinu listovú a vitamín B, ktoré uvoľňujú náladu u žien a stimulujú produkciu hormónov radosti, u mužov zvyšujú počet spermií.
debata

Teda, aby sme boli presnejší – nejde o žiadne čáry máry ani ezoteriku, je to skrátka zloženie a obsah jednotlivých látok, ktoré sa prejavujú v našej nálade, vyvolávajú túžbu a pridávajú nám na sexuálnom apetíte. Dlhé stáročia sa hovorili o afrodiziakách, ktorých pridávanie do jedál alebo príprava jedál z nich vyvolávala sexuálnu túžbu a posilňovala sexuálny apetít.

láska, pár, párik, rande, ruky, vzťah Čítajte viac Nová poloha, špeciálna večera, sexi zážitok. Ako si vylepšiť Valentína?

Samozrejme, do hry vždy vstupuje omnoho viac faktorov, ako len to, či si napríklad dáte na večeru ustrice alebo pochutnáte na jahodách so šľahačkou. Jedno je však isté, valentínsky večer si môžete osviežiť práve s jedlami, ktoré sľubujú trošku viac vášne ako inokedy…

Jahody

Nie sú v zozname náhodou. Obsahujú kyselinu listovú a vitamín B, ktoré uvoľňujú náladu u žien a stimulujú produkciu hormónov radosti, u mužov zvyšujú počet spermií. Jahody sú pritom tiež ovocím, ktoré doslova zvádza k tomu, aby ste sa pri jeho konzumácii trochu pohrali. Napríklad aj kŕmením jeden druhého či jedením z tela partnerky alebo partnerka. Šľahačka môže byť ako bonus.

Koreňová zelenina

Či už je to zeler alebo petržlen, dlhé roky sa o nich hovorí ako o zelenine, ktorá stimuluje libido. Samozrejme, je nutné vedieť, ako ich upraviť, aby ste napríklad nemali len vysoké libido, ale aj príjemný pocit z večere. Skúsiť môžete šalát, v ktorom skombinujete napríklad listovú zeleninu s nastrúhaným zelerom či pertžlenom, pridajte pomaranč alebo jablká a zakončite to mandľami. Aj tie majú vraj afrodiziákalnu si­lu.

Mandle

Mandle sú považované za potravinu, ktorá dodáva chuť do sexuálnej aktivity predovšetkým ženám. Ideálne sú neochutené, nelúpané, ale je nám jasné, že pri valentínskej večeri nechcete riešiť, či vám medzi zubami nezostal kúsok šupinky. Pokojne ich pridajte do šalátov, alebo k mäsu, môžete ich tiež využiť v rámci dezertov.

vôňa, parfum, sex, náklonnosť, Čítajte viac Toto sú najzvodnejšie vône podľa mužov aj žien, niektoré voňajú ako sex! Ideálne (nielen) na Valentína...

Figy

Už starovekí Rimania zistili, že figy majú vplyv na libido a sexuálnu vášeň. Čerstvé, sušené aj kandizované figy môžete použiť do šalátov, k mäsu, alebo ich konzumovať len tak sólo.

Muškátový orech

Čínske ženy veria, že táto korenina povzbudzuje vášeň a zvyšuje plodnosť. Muškátovým orechom môžete ochutiť napríklad zemiakovú kašu, alebo šaláty. Hodí sa však napríklad aj do omáčok k mäsu alebo na cestoviny.

Kvalitná čokoláda

Dezert z čokolády je určite cestou k príjemnému valentínskemu večeru. Čokoláda obsahuje látky, ktoré povzbudzujú náladu – serotonín, kofeín a teobromín. Vyvoláva pocity pokoja, šťastia a zamilovanosti a je považovaná za afrodiziakálnu. Reč je, samozrejme, o kvalitnej čokoláde s vysokým obsahom kakaových bôbov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #Valentín #afrodiziaká

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...