Sexuálna výchova s gumovým penisom vyvolala poprask

Gumový penis, ktorý zdravotníci používajú ako súčasť výučbovej sady na predmet plánovanie rodičovstva a predvádzajú na ňom, ako sa správne nasadzuje kondóm, vyvolal značný poprask na indickom vidieku, kde je stále tabu hovoriť o sexe.

04.04.2022 15:40
penis, kondóm, sex, ochrana Foto:
Ako vyučovať sexuálnu výchovu? V Indii hodiny spôsobili poprask na vidieku.
debata

Niektorí členovia vládnucej Indickej ľudovej strany (BJP) vyzvali na stiahnutie týchto sád a ospravedlnení sa zdravotníckym pracovníkom. Jeden zo zákonodarcov BJP v štáte Maháráštra uviedol, že miestna vláda, ktorá sadu zaviedla, „stratila rozum“ a ďalší chce, aby sa vláda zdravotníkom ospravedlnila za všetky trápne okamihy, ktoré im spôsobila.

Jednou z úloh vidieckych zdravotníkov je vzdelávať dedinčanov ohľadom plánovania rodiny a antikoncepcie. Aby bol ich výklad názornejší, dostali zdravotníci v štáte Maháráštra 25 000 nových sád, ktoré namiesto brožúrok obsahujú gumový penis a maternicu. Zatiaľ, čo maternica žiadnu reakciu nevyvolala, penis sa stal bleskozvodom kritiky.

Doktorka Archana Patilová, ktorá vedie odbor verejného zdravia v štáte Maháráštra, sady obhajuje s tým, že pomáhajú zdravotníkom vysvetľovať otázky spojené s plánovaným rodičovstvom.

Avšak rad zdravotníkov, ktorí majú osvetovú kampaň viesť, pochádza aj z vidieckeho prostredia – a predvádzanie čohokoľvek so sexuálne explicitnými pomôckami pre nich môže byť veľmi nepríjemné. Nové sady by tak mohli mať presne opačný účinok, v snahe vyhnúť sa trápnym okamihom nebudú zdravotníci o sexe radšej hovoriť vôbec, obávajú sa niektorí odborníci.

Sexuálna výučba je pritom v Indii dosť dôležitá téma. Popredný indický sexuálny terapeut, doktor Mahinder Vaca, ktorý zomrel v roku 2020, hovorieval, že mnoho jeho pacientov tvorili páry, ktoré ho vyhľadali kvôli neschopnosti počať dieťa. Po krátkom rozhovore často zistil, že kvôli neznalosti ľudskej anatómie nevykonávajú súlož správne.

debata chyba
Viac na túto tému: #penis #sexuálna výchova

+ Dnes na vyprážané, mastné jedlá zabudnite, doprajte si niečo ľahšie.
Vaša tvrdá práca a odhodlanie budú čoskoro...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké zlepšenia nálady.
Schopnosť adaptácie na zmeny vám prinesie...