Spoločné bývanie? Nehrňte sa doňho strmhlav, užívajte si najskôr randenie

Všetko má svoj čas, aj krok smerom k prvému spoločnému hniezdu.

23.02.2022 15:00
Navrhol spoločné bývanie - ale vy sa na to... Foto:
Navrhol spoločné bývanie - ale vy sa na to necítite?
debata

Pri spoločnom bývaní každý predpokladá, že to znamená viac času stráveného s partnerom. To však nemusí byť pravda. Skutočnosť, že sa vidíte každé ráno a každý večer, neznamená vedome prežitý čas s partnerom. Ubudne príjemných večerných rande a pribudne viac povinností. Ubudne tešenie sa na stretnutie, pribudne diskusií o veciach, ktoré ste neriešili – čo na večeru, kto vynesie smeti, prečo nie je prášok na pranie na svojom mieste…

kniha, žena, čítanie, čaj, káva, oddych, relax Čítajte viac Byť v pohode, len tak relaxovať? Pre tieto znamenia nemožné

Hádky nadobudnú iný rozmer, bohužiaľ. V spoločnom byte už neexistujú žiadne zábrany, aby ste vášmu drahému vykričali, prečo neprišiel domov tak, ako ste sa dohodli, ale až nad ránom. Zrazu sa pristihnete pri tom, že akosi často sa hádate o neporiadku v kúpeľni, nevyčistenom kávovare či zle zaparkovanom aute. Pribúdajú chyby, o ktorých ste navzájom ani nevedeli. Sladké mesiace randenia a ťažkej zamilovanosti ste si skrátili vhupnutím do bežného života s jeho starosťami.

hádka, konflikt Čítajte viac Znamenia, ktoré musia mať vždy posledné slovo! Ste medzi nimi?

Nie, zrazu nie je pohľad na partnera vždy vzrušujúci a platí to aj naopak. Rutina bežného života už nedovoľuje partnerom byť tajomnými – viete presne, kde váš drahý schováva svoje kilá navyše. Vy strácate svoju tajomnosť aj záhadnosť, v spoločnom byte sa takéto veci „nenosia“. Samozrejme, nie je na tom nič zlé, len môže byť chybným krokom všetky krásy začínajúceho vzťahu zrazu „useknúť“ tým, že z čista-jasna vhupnete do spoločného hniezda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #hádky #spoločné bývanie

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...