Ani dobrý sex, ani spoločné koníčky! Čo drží ľudí pokope? Tak to je teda prekvapenie

Ako by ste spontánne odpovedali, ak by sa vás niekto opýtal, čo si na vašom partnerovi najviac ceníte? Čo je pre vás dôležité pri budovaní trvalého vzťahu?

25.08.2021 15:00
leto, lúka, dvojica, láska, kvety, pár,... Foto:
Čo si na partnerovi ceníte?
debata (2)

Ak vám napadnú odpovede ako skvelý sex či rovnaké záľuby, ste na zlej ceste. Podľa aktuálneho prieskumu, pod ktorý sa podpísali sociológovia Menelaos Apostolou a Christoforos Christoforou z „University of Nicosia“ na Cypre, je odpoveď celkom iná.

Sociológovia sa zamerali na to, čo najviac prispieva k tomu, že dvaja ľudia zostávajú spolu – aké vlastnosti či správanie partnera. Stoviek ľudí sa pýtali na ich vzťahy – a ktoré vlastnosti ich blízkych sú pre nich najdôležitejšie – dôveryhodnosť, lojalita, schopnosť robiť kompromisy, pozitívny prístup k životu…

sex, vzťah, intimity Čítajte viac Prekvapivá štúdia: Príležitostný sex vyhľadávajú častejšie ľudia s hlbokým hlasom

V dotazníkoch však zohrali úlohu aj veci ako „spoločná zábava“ alebo „sexuálne uspokojenie“. Z celkového počtu 75 charakteristík vedci vyfiltrovali jedenásť najdôležitejších. A čo sa dostalo na prvé miesto? Možno zostanete prekvapení, ale je to spôsob, ako sa partner správa k rodine toho druhého aj to, aké vzťahy má s vlastnou rodinou.

Sociológovia takýto výsledok vysvetľujú tvrdením, že rodičia sa o vzťahy svojich detí priveľmi zaujímajú a ak by im partner ich dcéry či syna „nesedel“, nastali by v rodine problémy. A v napätých rodinných vzťahoch chce dlhodobo žiť málokto.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #partner #harmónia #spolunažívanie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...