Najpopulárnejšie zoznamky ponúkajú pre zaočkovaných výhody

Biely dom sa spojil s vývojármi najpopulárnejších zoznamovacích aplikácií ako Match, Tinder či Bumble v snahe prinútiť Američanov k očkovaniu proti Covidu-19.

25.05.2021 09:00
online zoznamka, rande, sociálna sieť Foto:
Randíte cez zoznamku?
debata

Ľudia si na svojich profiloch v týchto aplikáciách budú môcť po novom nechať zobraziť, či sú očkovaní a ostatní ich podľa toho budú môcť vyhľadávať. Očkovaní takisto dostanú dočasne zdarma prístup k niektorým funkciám, ktoré dosiaľ aplikácie umožňovali len platiacim používateľom, napísala agentúra Reuters.

Špeciálna akcia začne v najbližších dňoch a potrvá až do 4. júla, kedy plánuje americký prezident Joe Biden označiť pandémiu Covidu-19 v USA za prekonanú. Zaviazal sa tiež, že do tej doby dostane vakcínu vyše 70 percent dospelých obyvateľov USA. Teraz je podľa štatistík denníka The New York Times plne zaočkovaný už viac ako polovica dospelých v USA.

S rastúcim počtom už imunizovaných ľudí však postupne klesá tempo očkovanie. Kým v polovici apríla v USA dostalo injekciu s vakcínou proti covidu-19 v priemere 3,3 milióna ľudí denne, teraz je to necelých 1,9 milióna.

Bidenova administratíva sa snaží Američanov všemožne k očkovaniu povzbudiť, prezident vo svojich vyjadreniach opakovane občanov vyzýva, aby si nechali pichnúť vakcínu čo najskôr. Biely dom sa už v minulosti spojil s firmami prevádzkujúcimi alternatívne taxislužby Uber a Lyft, ktoré umožňujú napríklad rezerváciu termínu na očkovanie cez svoju aplikáciu a pri splnení určitých podmienok ponúka jazdu k vakcinácii a späť domov zdarma.

debata chyba
Viac na túto tému: #zoznamka #Covid-19

+ Je ten najsprávnejší čas naučiť sa ovládať sa, skúšajte to každý deň.
Premýšľajte strategicky o svojej kariére,...

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...