V týchto krajinách majú slobodní muži problém nájsť si partnerku!

V priebehu histórie pomer mužov a žien vo svetovej populácii priebežne kolísal v prospech jedného či druhého pohlavia.

23.03.2021 11:00
sobáš, nevesta, manželstvo Foto:
Nájsť si nevestu je niekde naozaj problém.
debata (35)

V súčasnosti zostáva počet nezadaných mužov a žien relatívne vyrovnaný, ale napriek tomu existujú krajiny, kde majú slobodní muži problém nájsť si partnerku.

Pre tento nepomer existuje niekoľko vysvetlení – od násilného zaobchádzania so ženami, hromadnou migráciou v dôsledku vojny či rodová nerovnosť, kvôli ktorej ženy odchádzajú zo svojej domovskej krajiny. Tu je prehľad pätnástich krajín, kde majú muži problém nájsť dievča či ženu na vydaj.

15. LÍBYA
V líbyjskej populácii pripadá 1,07 muža na každú ženu a tento nepomer medzi pohlaviami je najväčší v Afrike. V krajine sa niekoľko rokov tiahla občianska vojna, ktorá viedla k exodu žien. Pripočítajte k tomu tradičnými obmedzeniami zviazanú úlohu žien v líbyjskej spoločnosti a neprekvapí vás, že mnoho z nich nemieni vo svojej domovine zostať a vydať sa za Líbyjčanov.

14. FILIPÍNY
Z jednej z najchudobnejších krajín v Tichomorí odchádzajú ženy pracovať do Austrálie, Ázie a dokonca aj na Blízky východ. V dôsledku toho sa pomer medzi mužmi a ženami, ktorý je v súčasnosti 1,02 ku jednej, neustále zväčšuje. Nedávne štatistiky tiež ukazujú, že počet zosobášených párov klesá, čo môže poslúžiť ako ďalší dôkaz toho, že sa mužom nedostáva dostatok žien.

13. ISLAND
Keď sa povie Island, zvyčajne vás napadnú dve veci – je plný ľadu, (čo nie je pravda) a prakticky jediná osoba, o ktorej je známe, že odtiaľ pochádza, je Björk (no dobre, toto asi pravda je). Ale ešte jedna skutočnosť stojí za zmienku – na Islande žije príliš veľa mužov … alebo príliš málo žien. V súčasnosti je tu o 1,7 percenta viac mužov ako žien, čo znamená, že veľa mužov organizuje večeru pri sviečke sama pre seba.

12. NÓRSKO
V posledných rokoch prevýšil počet mužov v Nórsku počet žien – predovšetkým v dôsledku imigrácie. A v súčasnosti je v krajine asi o 12 000 osamelých mužov viac. Nórsko patrí medzi najliberálnejšie a rodovo najspravodlivejšieí krajiny na svete, ale teraz panujú obavy, že by nerovnováha pohlaví mohla ohroziť pokrok, ktorý ženy v posledných desaťročiach dosiahli. Ale… to ukáže až čas.

11. IRÁN
Prvýkrát v dejinách krajiny žije v Iráne viac mužov ako žien. Jedným z faktorov je skutočnosť, že iránske ženy sú vzdelané a často vyhľadávajú prácu v zahraničí, aby uplatnili svoju kvalifikáciu. Pridajte k tomu neochotu mnohých moderných iránskych žien vydať sa a založiť rodinu, kým neodštartujú svoju kariéru a pochopíte, prečo majú Iránci problém nájsť si lásku.

10. ŠVÉDSKO
Rovnako ako v prípade jeho nórskeho suseda sa začal aj vo Švédsku pomalý, postupný nárast počtu mužov. V súčasnosti je ich asi o 12 000 viac a predpokladá sa, že toto číslo ďalej porastie. Jedným z problémov je bytová kríza, kvôli ktorej nie je dostatok domov, do ktorých by sa nové páry mohli nasťahovať. Preto čím ďalej tým viac obyvateľov Švédska odchádza do zahraničia, predovšetkým potom preslávené švédske krásky. Medzitým sa v krajine usadili imigranti z niekoľkých vojnou sužovaných krajín, vrátane 35 000 maloletých chlapcov.

9. AFGANISTAN
Kedysi dávno býval Afganistan veľmi pokrokovou spoločnosťou, kde mohli ženy chodiť po uliciach Kábulu v sukniach! Ale posledné štyri desiatky rokov krajina nezažila nič iné ako vojnu a skazu. A neprekvapí ani to, že z hľadiska práv žien je na tom krajina dosť neradostne. V dôsledku toho ženy a deti hromadne utekajú, zatiaľ, čo muži zostávajú doma, aby bojovali.

8. NIGÉRIA
Pomer 1,04 muža na jednu ženu umiestňuje Nigériu medzi najmenej vyvážené krajiny z hľadiska pohlavia na africkom kontinente. Nútené sobáše v detstve, polygamia a ženská obriezka prinútili mnoho žien utiecť z krajiny a hľadať lepší život inde. Dá sa predpokladať, že nepomer medzi mužmi a ženami ďalej porastie a pred časom dokonca aj nigérijská vláda vyjadrila znepokojenie nad počtom mladých mužov, ktorí si nemôžu nájsť manželku.

7. GRÉCKO
Tento štát sa stal štartovacím bodom pre utečencov, ktorí potom mierili do Británie alebo Francúzska. Ale relatívne nízke ceny a nádherné počasie po celý rok nakoniec rozhodli o tom, že sa Grécko stalo pre mnoho z nich konečnou destináciou. Značný počet nových imigrantov z Blízkeho východu sú muži, čo vychyľuje rovnováhu medzi pohlaviami. Ženy navyše dostávajú nižšie mzdy než muži, čo mnoho žien núti presunúť sa do inej európskej krajiny, kde sa dočkajú spravodlivejšieho finančného ohodnotenia.

6. EGYPT
Egypt je nejzaľudnejšou z krajín arabského sveta a patrí medzi najväčšie na africkom kontinente. Pomer 1,05 muža na jednu ženu teda znamená značnú nerovnováhu. Navyše, ide o tradične paternalistickú spoločnosť, kde sa od žien očakáva, že budú v domácnosti. Mnoho Egypťaniek je ale študovaných a chce pracovať na poli vedy, medicíny alebo práva. Preto mnoho z nich odchádza do iných krajín …

5. ČÍNA
V najľudnatejšej krajine sveta žije o 40 miliónov viac mužov ako žien. Tento problém si tu do značnej miery spôsobili sami kvôli potratom plodov ženského pohlavia v krajine, kde stále prevláda presvedčenie, že rodina musí mať mužského následníka. Rozdiel je ešte väčší v dedinách, kde si rodiny chlapcov a mužov tradične oveľa viac cenia.

4. USA
Dobre, dať na tento zoznam Spojené štáty, je tak trochu podvod. Podľa posledného sčítania obyvateľov v roku 2010 v USA žilo 157 miliónov žien a 151,8 milióna mužov. Avšak, je tu niekoľko veľkých miest, kde muži početne prevyšujú ženy – predovšetkým Los Angeles a Las Vegas. Kým v LA je o 90 000 viac slobodných mužov ako žien, v Las Vegas pripadá 103 mužov starších ako 18 rokov na každých 100 žien. Takže, ak ste osamelá žena, čo miluje celoročné slnko a hracie automaty, potom v Los Angeles a Las Vegas by na vás mohla čakať otvorená mužská náruč … a nie jedna.

3. INDIA
Do roku 2024 má India predbehnúť Čínu čoby najľudnatejšej krajine sveta, ale trpí vážnym nedostatkom žien. Pomer je teraz 1,08 muža na jednu ženu, čo znamená, že mužov je o zhruba 37 miliónov viac. Príčinou je rovnako ako v Číne preferencia mužských potomkov. A bohužiaľ sa zdá, že tento trend sa bude v nasledujúcich rokoch ešte prehlbovať.

2. SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY (SAE)
Na prelome 20. storočia mali SAE len 40 000 obyvateľov, z ktorých 22 000 tvorili ženy. Objav ropy ale zmenil túto púšť lemovanú rybárskymi dedinami v neskutočne bohatú, moderné turistickú destináciu. Cudzinci tvoria 85 percent obyvateľov krajiny a sú to prevažne muži.

1. KATAR
Na prvú priečku zoznamu sa táto na ropu bohatá blízkovýchodná krajina dostala s úplnou prevahou. Pomer medzi mužmi a ženami je tu 3,41 ku jednej. S výnimkou SAE nemá žiadna iná krajina vyšší nepomer medzi počtom mužov a žien ako 1,54 ku jednej. Za túto situáciu Katar vďačí prílivu mužských imigrantov, ktorí teraz tvoria až 94 percent všetkej pracovnej sily. Vláda nemá problém udeľovať víza mužom, ktorých potrebuje na manažérske pozície alebo práce, ale pre ženy je takmer nemožné dostať vízum, ak nepochádzajú z krajín, ako je Kanada alebo Veľká Británia.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #svadba #slobodný muž

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...