3 zlé dôvody na zotrvanie vo vzťahu, ktorý vás už nenapĺňa

Vykročiť do neznáma, opustiť po rokoch partnera, nie je ľahké. Ale pre tieto dôvody vo vzťahu, ktorý vám nič neprináša, určite nezostávajte.

22.03.2021 11:00
Smútok z rozchodu môže viesť k odmietaniu jedla... Foto:
Odhodláte sa na ukončenie vzťahu?
debata (1)

Bojíte sa nového začiatku

Ak ste už roky vo vzťahu, v ktorom ste sa cítili bezpečne, pohľad na nový začiatok sa môže zdať hrozivý. Napriek tomu, že vzťah vás dlhodobo nenapĺňa šťastím, hľadáte si dôvody, prečo z neho neodísť. Zvládnem to bez partnera? Ako rýchlo sa postavím na nohy? Podobné otázky, samozrejme, k takémuto dôležitému kroku patria, ale nemali by vás od rozhodnutia celkom odradiť. Keď stojíte v tejto chvíli pred rozhodnutím, uvedomte si, že čas plynie a vaše šťastie máte len vo vašich rukách.

Bojíte sa finančnej stránky vášho rozhodnutia

Vo vzťahu, tom dlhodobom, zdieľate aj finančné náklady. Ak sa odlúčite od partnera, často to znamená aj zmenu vo vašej finančnej situácii. Na účty nie ste dvaja, všetko leží na vašich pleciach a musíte sa správať naozaj zodpovedne. To všetko sa môže javiť ako hrozba. Ale nie ste prvá ani posledná žena, ktorá sa musí s takýmito vecami popasovať a urobiť rozhodnutie. Nie je však žiadna hanba, ak budete chvíľu žiť skromnejšie, ale „za vlastné“ – uvidíte, že vás to postupne naplní sebavedomím.

Bojíte sa straty priateľov

Často sa stáva, že vo vzťahu si vytvoríte spoločnú skupinu priateľov. Pokiaľ príde rozchod, je skôr výnimkou, že spoločný priatelia sa zostanú „držať“ rovnako oboch partnerov. Strach zo straty priateľov je preto oprávnený. Na druhej strane, zostávať vo vzťahu, ktorý vám už nič neprináša kvôli priateľom, je takisto nelogické.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #strach #partner

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...