Váš rozchod bola chyba! Nebola to nespokojnosť so vzťahom, ale so sebou

Občas sa v živote na nás nabalia veci, ktoré sú všetko-možné, len nie príjemné.

02.02.2021 14:30
žena, smútok Foto:
Rozchod bol chybou...
debata

Cítili ste sa nešťastná a nič vás nenapĺňalo… Vzťahu ste dali zbohom, teraz vlastne ani neviete, prečo. Ak prežívate v živote etapu, kedy hľadáte novú cestu – nedarí sa vám v práci, štve vás okolie a tak ďalej, do vášho zlého pocitu spadne aj vzťah. Ale po rozchode si uvedomíte, že váš vzťah za nič nemohol. Zlá nálada je tu stále, aj pocit nenaplnenosti. Ak vám začne navyše chýbať partner, ktorému ste dali zbohom, je to ešte horšie.

Občas sa v živote na nás nabalia veci, ktoré sú všetko-možné, len nie príjemné. Lomcuje nami zlosť a smútok a všetky tieto emócie premietame aj do nášho vzťahu. Možno sa vás partner pokúša pochopiť, ale vy máte okolo seba vysoký múr, za ktorý nechcete pustiť nikoho, ani jeho. Pocit, že je zlé všetko vo vašom živote, aj vzťah, je čoraz nástojčivejší. A tak namiesto toho, aby ste riešili pocit vlastného vnútra a nepohody samej so sebou, vinu automaticky prenesiete na vzťah.

Partnera od seba odoženiete, no vaše pocity sú následne po rozchode ešte horšie. Ak príde životná kríza, neznamená to, že máte urobiť hrubú čiaru za všetkým, vrátane vzťahu. Iste, niekedy je dobré postaviť sa na vlastné nohy a začať od nuly… Ale niekedy celkom zbytočne obetujeme vzťah, ktorý sa následne už nedá „začať odznova“.

Práve počas krízy, akejkoľvek, je preto dôležité nemlčať a o všetkom sa s partnerom rozprávať. Dobrý vzťah prekoná aj väčšie krízy, následne budete spoločne ešte odolnejší aj silnejší. Nerobte preto neuvážené kroky v čase, kedy na vás „všetko“ padá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #kríza vo vzťahu

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....