3 momenty v začínajúcom vzťahu, pri ktorých u mužov narastá nervozita

Ako sa rozbieha váš vzťah? V pohode by ste mali byť obaja, vy aj nový muž po vašom boku. Sú situácie, pri ktorých však muži v pohode prestanú byť...

27.01.2021 09:00
muž, smútok Foto:
Vo vzťahu sa mu prestáva páčiť?
debata

Pocit, že nie je pre vás dosť dobrý

Nie sú to len ženy, ktoré majú niekedy pocit, že jednoducho nie sú dosť dobré v tom či onom a preto ich muž opustí. Rovnaké pocity sužujú aj mužov. Aj oni sa môžu cítiť neisto, ak v ich prítomnosti pochválite iných mužov, ak spomeniete, že majú skvelé telo, sú kreatívnejší či úspešnejší. Hoci to nehovoríte so zámerom niekomu ublížiť, muži sú na takéto vety citliví, zvlášť v čase rozpuku vzťahu so ženou, na ktorú sa snažia urobiť dojem. Takže, dajte mu pocítiť, že je pre vás jediný a nenahraditeľný, že by ste za nič na svete nechceli nikoho iného.

A čo naša budúcnosť?

Ak ste len na začiatku nového vzťahu a vy už básnite o veľkom dome alebo deťoch, muža to zneistí. Niežeby aj on nemal nejaké predstavy o budúcnosti, ale v prípade novej ženy po jeho boku potrebuje dostatok času. Inak sa cíti „lapený“ do niečoho, v čom vlastne ešte ani nechce byť. A jasnými plánmi, čo sa kedy vo vašom vzťahu stane, mu dávate najavo, že o všetkom v podstate je už dávno rozhodnuté… Bez jeho vedomia. Radšej tomu dajte nejaký čas a začnite tu a teraz. Plány odložte na neskôr, keď sa ukáže, že váš vzťah je pre oboch naozaj perspektívny.

A kontrola sa začína…

Niektorí ľudia potrebujú svoj priestor aj v novom vzťahu. Hoci sa mu páčite a začína k vám niečo cítiť, nemá potrebu s vami tráviť každú voľnú chvíľku. Ak to vy vidíte inak, môže nastať problém. Jeho občasné odmietnutie spoločných aktivít beriete ako znak toho, že vás dostatočne nemiluje. Alebo dokonca, že má popri vás ešte nejakú inú… Zmocní sa vás žiarlivosť, začnete ho kontrolovať večnými telefonátmi či správami… A to je krok vedľa. Vzťah má byť totiž o pohode, nie o večnom strese, ale ani o stálom prispôsobovaní sa požiadavkám niekoho iného.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #porozumenie #harmónia

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....