Pozor, aj zdanlivé maličkosti môžu zruinovať váš vzťah

Máte pocit, že váš vzťah čosi ničí? Spozornite, môžu to byť každodenné maličkosti, ktoré akosi prehliadame...

19.01.2021 15:00
rozvod, rozchod, láska, problém Foto:
Zasa sa necítite vo vzťahu dobre?
debata

Priveľa negativizmu

Úprimnosť vo vzťahu si netreba zamieňať s večnou kritikou partnera. Je čosi iné jemne povedať: „Drahý, mal by si začať cvičiť“, ako každý deň poukazovať napríklad na jeho nadváhu, neustále ho častovať kritikou na jeho vzhľad. Ak navzájom fungujete na takejto vlne negativizmu a kritiky, len ťažko môžete byť dlhodobo spokojní obaja. A nejde len o negatívny prístup k sebe navzájom, ide o celkový postoj k životu – byť neustále na čosi nahnevaná dokáže byť naozaj únavné.

Žiadne kamarátky či kamaráti

Je váš partner aj vaším najlepším priateľom? Aj keď sa to môže na prvý pohľad javiť ako skvelá vec, ak je zároveň aj vaším jediným priateľom, stáva sa to problémom. Podľa odborníkov sú sociálne kontakty mimo vzťahu pre fungujúce partnerstvo mimoriadne dôležité. Ide o spôsob psychohygieny, ktorú potrebuje každý z nás. Okruh priateľov pritom nemusí byť nijako veľký, mali by sme však udržiavať zopár priateľstiev, aby sme sa necítili sociálne izolovaní.

Málo dotykov a bozkov

Bozk na líce a sex pri zvláštnych príležitostiach? Žiadne prejavy náklonnosti, držanie sa na prechádzke za ruky, jemné pohladenie partnerovej tváre či bozk len preto, že sa mu čosi podarilo? Nie, nemusíte mať každý druhý deň divoký sex, ani svojím romantickým divadlom obťažovať susedov – ale na nehu a dotyky vo vzťahu netreba zabudnúť, lebo vaše city aj vášeň postupne vychladnú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádka #partner

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...