Chcete lepší vzťah každým dňom? Tu je praktický návod!

Vzťah si rovnako ako všetky veci v našich životoch vyžadujú starostlivosť. Ak sa však staráte o kvety na parapete viac ako o vzájomné spolužitie, zaváňa to partnerským problémom. Ak náhodou neviete, akú starostlivosť zvoliť, aby bol váš vzťah zo dňa na deň lepší, je ideálne inšpirovať sa overenými radami, ako nedospieť ku kolapsu lásky.

10.01.2021 13:00
seniori, manželstvo, dôchodok Foto:
Poznávajte nielen seba ale aj svojho partnera.
debata

Pracujte na sebe a sebadôvere

Reťaz je tak pevná, ako je pevné najslabšie ohnivko. A to znamená, že aj vzťah dvoch ľudí je len natoľko silný, ako sú silní obaja partneri. Preto je dôležité, aby ste si verili. Nielen navzájom, ale hlavne aj sami v seba. Vzťahový terapeut Eric A. Williams hovorí: „Ak chcete vylepšiť vzťah, vylepšite seba. Urobte každý deň niečo, čo z vás spraví lepšieho človeka pre toho druhého. A verte si, že ste dobrým partnerom a neustále sa v tom zlepšujte.“

Spoznajte sa

Nikdy nie je zlé dať si „rande“ sám so sebou. Eric A. Williams dokonca radí, že len ten, kto sa dokonale pozná, môže byť dobrým partnerom. Pretože len v takom prípade budete jasný a čitateľný aj pre druhého. A otvorenosť je základom porozumenia.

Vytvárajte spoločné zážitky

Eric A. Williams hovorí, že ide o jeden z najdôležitejších pilierov vzťahu. V čase zoznámenia ste totiž úplne inými ľuďmi, ako budete o päť alebo desať rokov. Je však rozdiel, či každý budete rásť a meniť sa samostatne alebo spoločne. Preto je skvelé ak začnete hľadať spoločné aktivity, činnosti, záujmy a ostanete aktívnymi. Pasivita nepriniesla ešte žiadnemu človeku šťastie. A tým pádom ani vzťahu. Ak chcete stále zotrvať na rovnakom mieste, verte, že to nie je najšťastnejšie. Radšej sa posúvajte, ale spoločne.

Spoznajte svojho partnera

Poznávajte nielen seba ale aj svojho partnera. Eric A. Williams z praxe hovorí, že len málokto sa naozaj zaujíma o radosti, vášne a nadšenie toho druhého. Pritom niekedy stačí len aktívne počúvať a vzťah začne byť zrazu krajší. Polovička sa neustále mení. Preto ju treba aj neustále spoznávať. Pretože v opačnom prípade o päť rokov budete mať pocit, že žijete s niekým iným, ako s človekom, pre ktorého ste sa pred rokmi rozhodli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #zlepšenie vzťahu #vzťahová kríza #sebadôvera #sebapoznanie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...