Ovládnite žiarlivosť skôr, než prevalcuje váš vzťah! Tu sú tri tipy

Štipka žiarlivosti nevadí, ale čím viac jej vo vzťahu je, tým viac škody dokáže narobiť. Žiarlivosti nedovoľte, aby prevalcovala váš vzťah.

11.01.2021 13:00
láska, žiarlivosť, hádka, nenávisť Foto:
Priveľa žiarlivosti?
debata (1)

Buďte k sebe úprimní, vždy

Určite poznáte príslovie: „Lož má krátke nohy“. Ak sa uchýlite ku klamstvu, raz či dva vám to možno vyjde. Ale čo, ak sa klamstvo, hoci malé, prevalí? Okamžite zaseje zrnko nedôvery, s ktorým ide ruka v ruke žiarlivosť. O láske začnete pochybovať, hoci ste to dovtedy nerobili. Z malých klamstiev sa časom stanú väčšie a to do vzťahu prinesie viac výčitiek, stresu a nedôvery.

Hovorte o vašich obavách

Ďalším spúšťačom žiarlivosti je nedostatok komunikácie. Sužujú vás vo vzťahu nejaké obavy či strach? Nemlčte! Zdôverte sa partnerovi, sadnite si k stolu a rozprávajte sa o tom, čo tieto obavy s vami robia. Pokúste sa vžiť do situácie toho druhého a uľahčite mu boj so žiarlivosťou.

Prejavte empatiu

Empatia je tiež dôležitým pilierom, ktorý pomáha udržiavať vzťah. Ešte skôr, ako na partnera vychrlíte svoje obavy či výčitky, že určitej osobe venuje oveľa viac pozornosti ako by mal, mali by ste sa najskôr pozastaviť a opýtať sa samej seba, či je váš strach alebo žiarlivosť oprávnená. Vcíťte sa do kože partnera a uvažujte – prečo to robí? Môže mať nejaký konkrétny dôvod? Naozaj vám chce ublížiť? Pozrite sa na váš vzťah jeho očami, možno ho uvidíte jasnejšie a menej dramaticky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #partner #žiarlivosť #rovnováha

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...