Chcete krajší sex? Musíte počkať do tridsiatky. Toto vás čaká

Je jedno, v akom veku začnete so sexuálnym životom, na niektoré potešenia si bude treba počkať až do tridsiatky. Môžete vystriedať desiatky partnerov, alebo ostať s jedným celý život. Nezáleží na tom, čo všetko skúsite a akých super milencov vám život prihrá do postele. Isté veci jednoducho zažijete až v zrelom veku.

21.11.2020 13:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Po tridsiatke už ženy prestávajú chodiť okolo horúcej kaše a spoliehať sa na to, že partner bude ich záchrancom.
debata

Prečo je sex lepší po tridsiatke?

Veda ponúka hneď niekoľko odpovedí. Vo všeobecnosti ide o kombináciu fyzickej aj psychickej vyzretosti. Telo aj myseľ ženy po tridsiatke sú úplne iné ako keď má dvadsať a problém dosiahnuť pri milovaní orgazmus. Po tridsiatke aj stabilný partner začne chutiť inak. Vek je síce len číslo, ale v tomto prípade prekonanie tridsiatky bude znamenať prelom v intímnom živote aj bez toho, aby ste vymenili partnera.

Spokojná so svojim telom

Ženám trvá dlhšie ako mužom, kým na seba začnú pozerať s väčšou mierou spokojnosti. Ukazuje sa, že po tridsiatke sú ženy so svojím telom najspokojnejšie. Už stihli „vyžehliť“ nedokonalosti, ktoré ich trápili od detstva, aj vylepšiť postavu, ak po tom túžili. Na druhej strane sa už dokázali zmieriť aj s tým, že niektoré veci nezmenia a prestali im vadiť, keď sa vyzlečú. To psychicky zásadne pomôže vylepšiť intímne zážitky.

Viete, čo vám robí dobre

Sex je činnosť, ktorú sa treba naučiť. Chodenie, rozprávanie, jedenie, šoférovanie aj sexovanie si vyžaduje prax a cvik. Kedysi bola aj jazda na bicykli stresom a stačilo pár týždňov a mohli ste si ju začať vychutnávať naplno. So sexom to trvá o niečo dlhšie. No podľa zistení ženy po tridsiatke už dokonale poznajú svoje telo, erotogénne zóny a vedia, čo im robí dobre. Preto v sexe neimprovizujú, ale idú na istotu.

Viete si vypýtať, čo sa vám páči

Po tridsiatke už ženy prestávajú chodiť okolo horúcej kaše a spoliehať sa na to, že partner bude ich záchrancom. Rovno mu povedia, čo sa im páči a čo chcú, aby s nimi robil. Bez hanby, ostychu a inotajov. To prospieva prirodzene aj ich uspokojeniu.

Zažijete viac orgazmov

Je to štatistikami podložený fakt. Aj ženy, ktoré majú do tridsiatky problém dosiahnuť orgazmus, po tomto veku sa orgazmicky rozbehnú. Môžu za to telesné a hormonálne zmeny, aj psychika a jej naladenie na pôžitok zo sexu. Po tridsiatke najviac žien okúsi aj viacnásobný orgazmus. Je sa teda na čo tešiť. Debby Herbenick z výskumného ústavu na univerzite v Indiane hovorí, že vekom sa orgazmus stáva u žien ľahšie dosiahnuteľným. Napríklad len 61 percent žien vo veku od 18 do 24 rokov potvrdilo, že pri poslednom milovaní mali orgazmus. Avšak vo veku nad 30 rokov to bolo 65 percent žien a po štyridsiatke až 70 %. Máte sa na čo tešiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #milenci #sebavedomie #tridsiatka #tridsiatnička

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú energiu.
Zmeňte postoj k práci, v opačnom prípade to za chvíľu...

+ Robte to čo vás baví, avšak skúste to robiť v pohodlí domova.
Pozitívny prístup k práci otvorí nové možnosti,...