Prečo to trvá tak dlho? Viete, kde sa berie naša netrpezlivosť?

"Och, prečo to trvá tak dlho!" Už vás niekedy štvalo, že veci sa nedejú dosť rýchlo?

20.11.2020 11:00
žena, hnev, krik Foto:
Niečo nejde tak rýchlo, ako si predstavujete?
debata

Potom vitajte medzi netrpezlivými! Netrpezlivosť nás ženie k dobrým výsledkom, ale často nás robí nepokojnými a nervóznymi.

Niektorí ľudia zostávajú pokojní bez ohľadu na to, čo sa deje. Iní sú veľmi nepokojní, keď sa nič nedeje, alebo, ak niečo nefunguje okamžite. Netrpezlivosť sa vie zmeniť na hnev a frustráciu – ak sa to deje často, potom netrpezlivosť ukrajuje z našej spokojnosti výrazný kus.

Pýtate sa, odkiaľ vlastne pochádza vnútorná netrpezlivosť, ktorú tak často pociťujeme? Existujú rôzne dôvody:

Osobnosť: Každý, kto je trochu neurotický, je ľahko podráždený a má tendenciu rýchlejšie vybočiť z rovnováhy. Neurotici sa preto rozčúlia, keď niečo ide príliš pomaly. ľudia, ktorí nepatria medzi neurotikov, reagujú menej emocionálne a vyznačujú sa aj preto vyššou mierou trpezlivejší.

Výchova: Každý, koho rodičia „tlačili“ na výkon, aj v dospelosti okamžite znervóznie, ak sa veci vyvíjajú pomaly a výsledky sú v nedohľadne.

Tlak na výkon: Ak sa ocitnete v prostredí, v ktorom sa od vás veľa vyžaduje, vnútorné napätie stúpa. Je potom veľmi ťažké zostať trpezlivým, ak všetci naokolo očakávajú výsledky okamžite.

Nedostatočné vyťaženie: Netrpezlivosť môže súvisieť aj s iným extrém. Ak nie ste dostatočne vyťažená v každodennom živote alebo v práci, často reagujete na podnety znudene a podráždene. To sa môže zmeniť na istý druh netrpezlivosti, ktorá vás ženie k ďalšej úlohe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #osobnosť #netrpezlivosť #neurotik

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...