Neuveríte, čo sa deje v mozgu, keď flirtujete. Budete chcieť flirtovať viac!

Flirt môže byť úplne nevinný. Ale aj s cieľom skúsiť záujem druhého. Je aj cestou k trvalému vzťahu. často záleží len od toho, ktorým smerom sa vyvinie. V každom prípade tento úvodný rituál medzi dvoma ľuďmi má sám o sebe benefity, pre ktoré sa ho oplatí zažívať. Aj keď občas len úplne nezáväzne.

17.11.2020 15:00
láska, rande, flirt Foto:
Flirt je práve tou chvíľou, kedy náš mozog prestane fungovať v bežnom režime a dopraje si absolútne preladenie frekvencie.
debata (1)

Flirt je starý ako ľudstvo samo

Flirt nie je novodobý výmysel. Aj keď rokmi sa systém zdokonaľuje, riaditeľ Centra pre neverbálne štúdie v USA David Givens hovorí, že flirtovanie je staré doslova tisíce rokov. Ľudia flirtovali od začiatku existencie a vždy budú. Nielen preto, že by chceli vždy získať náprotivok. Ale aj preto, že flirt spúšťa v našom mozgu niečo špecifické, čo nemôže žiadna iná aktivita nahradiť.

Spustíte základné inštinkty

Pri flirtovaní naša amygdala dostane úlohu vytvoriť správne prostredie na niečo intímnejšie, ako je len bežný rozhovor. Výsledkom je, že naše telo opráši prirodzené inštinkty, ktoré v nás počas bežných dní driemu. Preto sa pri flirtovaní zrazu cítime tak dobre. Je to hra, počas ktorej naše telo plnia hormóny. Tie nás robia šťastnejšími, pokojnejšími, usmiatymi. Deje sa to podvedome a my sa jednoducho stávame na chvíľu lepšou verziou samých seba. A aj sa tak cítime.

Instantný pocit zamilovania

Profesor David Henningsen z Univerzity v Illinois sa pozrel na flirtovanie z hľadiska našej aktivity a všimol si zaujímavé poznatky. Počas flirtu pociťujú ľudia instantný pocit zamilovanosti, pozornosti a cítia sa ako obdivovaní, tak aj obdivujúci. Okamžite majú na sebe ružové okuliare. To všetko bez strachu z ohrozenia. Pretože o nič nejde, zatiaľ sa iba flirtuje. No pre náš mozog je to už láska, ale odľahčená, ako nízkotučný jogurt. Pôžitok rovnaký, akurát očistený o veci, ktoré nám vo vzťahu bežne vadia.

Zažívame potešenie z hry

Dospelí ľudia už potešenie z hry nezažívajú v tak širokom meradle ako deti. Ale flirt je práve tou chvíľou, kedy náš mozog prestane fungovať v bežnom režime a dopraje si absolútne preladenie frekvencie. Je to ako zabudnúť na svet, starosti a užívať si chvíle prítomnosti. Počas flirtu zažíva náš mozog ohňostroj príjemných pocitov a ten známy moment budhistickej praxe tu a teraz. Pretože často nemyslíme na to, čo z flirtu bude, iba sa nechávame unášať pôžitkami, ktoré spôsobuje. Preto sa občas oplatí flirtovať iba tak. Aby to bolo príjemné, zábavné a pre náš mozog relaxačné.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #začiatok vzťahu #flirt #zamilovanie #flirtovanie

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...