Áno, dokážem to! Ako byť vnútorne silnejšia?

Aj malá prehra vás zlomí, nedokážete robiť rozhodnutia v pravej chvíli... Ako sa dopracovať k väčšej vnútornej sile a zlepšiť tak svoj život?

15.11.2020 07:00
žena, študentka, úsmev, knihy, učenie, štúdium,... Foto:
Buďte sebavedomejšia!
debata

1. Premôžte svoje vnútorné obavy

Ako dlho sa bojíte pohnúť z miesta? Či už ide o lepšiu prácu alebo koniec zlého vzťahu… Vnútorné obavy vám zväzujú ruky a vy ste ochromená strachom urobiť rázne rozhodnutia. Naučiť sa čeliť obavám, prijať skutočnosť a nájsť adekvátne riešenie svojej situácie – to všetko vás zbaví strachu, ktorý nosíte v sebe a ktorý vás núti zotrvávať namieste.

2. Vytvorte si pozitívny obraz samej seba

Obraz o sebe, ktorý nosíte vo svojom vnútri, tiež prispieva k tomu, ako prežívate život či ako sa vyrovnávate s ťažkosťami. Zmýšľate o sebe zle, neveríte si, podceňujete svoje schopnosti? Potom len ťažko posilníte svoje sebavedomie a budete v živote silnejšia. Nie ste bezmocná, ak ide o vytváranie pozitívneho obrazu o sebe, takisto nie ste odkázaná na iných. Svoje úspechy si užívajte, vracajte sa k nim, preciťujte pocity, ktoré vám prinášajú. Pozerajte sa na seba občas s obdivom, ktorý si zaslúžite.

3. Vyhýbajte sa „zlodejom“ energie

Zvládanie stresu a relaxácia vám pomôžu lepšie nakladať s vašou energiou. Ak to ide, vypustite zo svojho života činnosti, o ktorých viete, že vás stoja extrémne veľa energie a neprinášajú žiadny účinok. Predovšetkým sa naučte žiť v rovnováhe a pokoji. Manažment stresu je dôležitou danosťou, vďaka ktorej nebudete samú seba oberať o vnútornú silu – presne to totiž úspešne robí dlhodobý stres. Je celkom prirodzené, že ak ste neustále pod tlakom, častejšie zlyhávate. To neprospieva ani vášmu sebavedomiu, ani lepším pocitom z vlastného života. Naopak, naučte sa techniky, ktoré vás privedú k pokojnej mysli a rozvahe. A prinesú vám do života viac energie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #rovnováha #sebavedomie

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...