Koronavírus ničí sexuálny život. Štúdie odhalili príčinu

Viac času trávime doma, ale menej sa milujeme. Aj také sú dopady pandémie koronavírusu na sexuálny život dvojíc po celom svete. Štúdie z Číny, USA aj Európy sa zhodujú v smutnom zistení. Pandémia koronavírusu má negatívny dopad na intímne spolužitie. A to dokonca aj v prípade, že sa koronavírusom nenakazia.

11.11.2020 15:00
noc, spánok, posteľ, dvojica, pár, tma, láska Foto:
Nepúšťajte si koronavírus do spálne. Za jej dverami sa venujte len sebe.
debata (2)

Pokles sexu je výrazný

Čínska štúdia uviedla, že ľudia ktorí neboli nakazení koronavírusom počas pandémie vykazovali v 37 percentách prípadoch stratu chuti na sex a až 39 % respondentov uviedlo aj menšie sexuálne uspokojenie. Nie sú v tom však žiadne telesné problémy. Ian Kerner, terapeut a odborník na intímny život hovorí o duševných príčinách. „Koronavírus rozšíril úzkosť a stres po celej planéte. A samozrejme s týmito pocitmi len veľmi ťažko prežijete plnohodnotný sex,“ upozorňuje Ian Kerner. Hoci sme viac doma, sexuálny život nerastie, naopak upadá.

Obavy o budúcnosť

Okrem strachu z ochorenia sa pri súčasnej pandémii čoraz viac skloňujú aj ekonomické dôsledky. Preto Ian Kerner uvádza, že ľudia majú strach o svoju budúcnosť a mnohé dvojice prestali plánovať dieťa. Vďaka tomu sa ochladlo aj intímne spolužitie.

Strata rozmanitosti

Predpokladalo sa, že obmedzenie pohybu spôsob vyššiu milostnú aktivitu dvojíc. Opak je pravdou. Začína úradovať ponorková choroba a podľa Iana Kernera chýbajú aj nové zmyslové zážitky, rozmanitosť a fantázia. Teda inšpirácie, ktoré ľudia získavajú práve novými podnetmi z vonka. Virtuálny život nám zdá sa nestačí.

Nedostatok príležitostí na sex

Pandémia koronavírusu vytvára nové životné situácie. Napríklad prácu si nosíme do domu viac, ako by sme chceli a zužuje sa priestor na súkromný život. Ďalšou kapitolou tejto pandémie je neustále zahlcovanie pozornosti negatívnymi správami. Ian Kerner to vyhodnocuje ako vážne ohrozenie intímneho života. Namiesto krásnej romantickej pohody a intímnej predohry dvojice s úzkosťou sledujú nové správy o počtoch nakazených.

Ako odolať?

Napriek tomu, že vás samotné ochorenie obíde, je viac ako pravdepodobné, že sa negatívne podpíše na vašom sexuálnom živote. Ian Kerner preto radí vyčistiť myseľ a „detoxikovať“ hlavu. Nepúšťať si koronavírus do spálne. Za jej dverami sa venujte len sebe. Myšlienkami, slovami aj skutkami. Vtedy máte najväčšie šance, že váš intímny život nebude vyžadovať umelé dýchanie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #intímny život #koronavírus #psychické napätie

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...