Hygiena po sexe. Na čo sa zamerať, ak chcete druhé kolo?

Milovanie sa nemusí končiť večernou hygienou a spánkom. Ak máte chuť na pokračovanie, môžete si čas prestávky spríjemniť pár krokmi, ktoré vylepšia ďalší zážitok a zachovajú aj intímne zdravie.

04.10.2020 12:00
intimita, nohavičky, lupa, bielizeň, vagína,... Foto:
Z pohľadu epidemiológie je sex tak trochu kamikadze kúskom.
debata (1)

Nie je potrebné špeciálny postup

Z pohľadu epidemiológie je sex tak trochu kamikadze kúskom. Nedá sa vyhnúť výmene baktérií v slinách, ktorých si počas jediného bozkávania vymeníte doslova miliardy a to aj vtedy, ak máte umyté zuby. K tomu je nutné pridať pot, mastnú pokožku a ani posteľ nie je sterilným prostredím, nehovoriac o celkom pestrej výmene baktérií pri intímnom spojení. Sexuologička Anne Hodder však napriek tomu hovorí, že po sexe nie je potrebné dbať na prehnanú hygienu, či doslova sterilný prístup. No isté postupy vám môžu zážitok vylepšiť.

Intímna hygiena

Sprcha a umytie tela od potu je pred milovaním prirodzený proces. Čo však v prípade, ak ste sa poriadne zapotili pri prvom dejstve, ale máte chuť aj na druhé. Anne Hodder v takomto prípade radí, že je vhodné odskočiť si aspoň na toaletu. Vďaka tomu hlavne ženy dokážu z močovej rúry vyplaviť prípadné baktérie, ktoré by mohli spôsobiť zápal močového mechúra, čo je často dôsledok medových týždňov. Ak po toalete navštívite sprchu, nepoužívajte mydlo. Maximálne intímny gél. Mydlo by mohol spôsobiť vysušenie sliznice, čo pre pokračovanie milostných zážitkov nie je najlepšia vyhliadka.

Po análnom sexe rovno do kúpeľne

V takomto prípade obaja. Bez ohľadu na to, či ste použili kondóm. Anne Hodder totiž tvrdí, že baktérie sa môžu ľahko dostať na pokožku a potom až na intímne sliznice, čo zaváňa budúcimi problémami a zápalmi. Sprcha na druhej strane môže byť v takomto prípade aj zaujímavým pokračovaním predohry.

Nezabudnite na intímne hračky

Sú veľmi častým zdrojom podráždenia intímnych zón. Pretože milenci občas zabúdajú na ich adekvátne čistenie. Na hračkách sa baktérie správajú inak ako na tele. Preto ich po použití a pred ďalším použitím treba vždy umyť teplou vodou a ideálne aj antibakteriálnym gélom. V takom prípade budú pripravené aj na zapojenie sa do druhého kola.

Majte pri posteli vlhký uterák

Veľmi dobrá pomôcka aj v prípade, že si užívate len bežné milovanie. Je príjemné, ak sa môžete od potu ovlažiť vlhkým uterákom. V takom prípade vám pred ďalším pokračovaním nechýba ani sprcha. Prípade môže byť uterák aromatizovaný jednou – dvoma kvapkami esenciálneho oleja. To prinesie nielen osvieženie, ale aj prevoňanie vzduchu, ktorý nebýva po milovaní často práve najčerstvejší.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #intímna hygiena #intímne problémy #zdravie a prevencia #hygiena po sexe

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...