Ako dlho trvá váš sex? Zaujíma vás porovnanie s ostatnými?

3, 5 či 10 minút? Ak sa zamyslíte, viete odpovedať na otázku, ako dlho trvá váš sex?

06.09.2020 07:00
láska - partneri - vášeň - sex Foto:
Ako dlho trvá váš sex?
debata (5)

Ako dlho by mal trvať sex? A ako dlho náš sex skutočne trvá? Americká štúdia sa pokúšala nájsť odpoveď na túto otázku. Pre účely výskumu, pod ktorý sa podpísal tím doktorky Dr. Kristen Markovej z Univerzity v Kentucky, oslovili 14 400 mužov a žien, takých, čo boli single, ale aj zadaných. Tí dostali otázky týkajúce sa ich sexuálneho života. Jednou z nich bola aj tá, koľko minút trvá ich sex. V priemere je to 10 minút – znela najčastejšia odpoveď. Podľa vedcov však ide o skreslené vnímanie času počas milovania – hoci sa nám zdá, že náš sex trvá asi 10 minút, v skutočnosti je to len 3 až 5 minút, ako uvádzala štúdia.

Obe pohlavia sa však pri odpovediach zhodli v jednej veci – chcú, aby ich sex trval dlhšie. Muži by ocenili trvanie sexu počas 20 minút, ženy v rozmedzí 15 až 20 minút.

Doktorka Kristen Mark uviedla, že zvlášť ženy majú väčší pôžitok z dlhšie trvajúceho sexu. „Už z predchádzajúcich štúdií vieme, že ženy potrebujú o niečo dlhší čas ako muži, aby dosiahli vrchol spokojnosti, orgazmus a maximálne potešenie. Výsledky našej štúdie to opäť potvrdzujú,“ uviedla.

Z prieskumu vyplynuli aj ďalšie zaujímavé fakty – menej ako štvrtina respondentov uviedla, že masturbuje so svojím partnerom a iba tretina respondentov má orálny sex aspoň raz týždenne. Dopriať si „rýchlovku“ je pre ľudí vzrušujúce, ale takisto túžia po predĺženej predohre, ako uviedli v odpovediach.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #vášeň #posteľ

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...