Šťastné ženy, ktoré muži nepodvádzajú, majú spoločnú jednu vlastnosť!

Niekedy nezáleží na tom, čo urobíte, skôr na tom, čo nespravíte. Môžete sa doslova rozdať do poslednej bodky a partner aj tak bude presvedčený, že životné šťastie nájde inde. Šťastné ženy, ktoré si navyše dokážu ustrážiť partnera, majú jedno spoločné. Sebaúctu.

29.08.2020 11:00
vlasy, účes, žena, úsmev, mladá žena Foto:
Tešte sa z maličkostí a vážte si seba aj to, čo máte.
debata (3)

Šťastie je vecou postoja

Britská psychologička Sabina Vatter podrobila niekoľko stoviek žien vo veku od 20 do 45 rokov testu, aby zistila, čo je dôležité pre šťastný vzťah a vernosť partnera. Výsledky boli viac ako zaujímavé. Až 20 % žien bolo vydatých a 71 % žilo v stabilnom vzťahu. Tie, ktoré sa cítili šťastné a partner ich nevymenil za inú, nemali šťastie na lepších mužov ako ostatné. Jednoducho sa cítili spokojné samé so sebou. Tie, ktorým sa vzťahy časom rozpadli, mali omnoho menšiu sebaúctu.

Šťastie aj vzťahy si sabotujeme sami

Sabina Vatter spravila výskum v roku 2013, ale jeho závery sú platné dodnes. Spokojnosť so vzťahom stúpala priamo úmerne tomu, ako boli ženy spokojné samé so sebou. Vždy je možnosť vyzerať lepšie. No neberte to ako prehru, ale ako výzvu. Nepodceňujte sa, a nevyvolávajte v partnerovi pocit, že ste horšia ako ostatné. pretože potom tento odkaz skôr či neskôr infikuje aj jeho myslenie. Prečo by mal ostávať s takou, ktorá je horšia ako iné?

Nespokojnosť sa nabaľuje ako snehová guľa

Sabina Vatter upozornila ešte na jeden veľmi závažný fakt. Nespokojnosť so sebou je len začiatok. Časom mení psychiku človeka. Pretavuje sa do zlej nálady, depresie a úzkosti. Človek prestáva mať pocit šťastia. Pridávajú sa aj spory, čo negatívne pocity ešte znásobuje. Partner vníma, ako sa mu žena, ktorú miloval mení pred očami na kôpku negatívnej energie. Ak nezaberá nič, ani jeho prosby, slová, skutky a povzbudenia, nebude bojovať naveky s veternými mlynmi.

Začnite byť spokojné

Nič nie je ideálne. No Sabina Vatter radí, aby ste každý deň zhodnotili to pekné na vás aj okolo vás. S čím nie ste spokojná, začnite to meniť, no nečakajte výsledky okamžite. Tešte sa z maličkostí a vážte si seba aj to, čo máte. Nehľadajte dokonalého partnera. Paradoxne stačí, aby ste boli spokojná sama so sebou a ostatné sa vylepší samo od seba.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťahy #spokojnosť #šťastie #sebaúcta

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...